Sadik Halitjaha

Sadik Halitjaha: Cka duhet të bëjë tjeter Rusia, për të iu kundër përgjegjur NATO-ja?

Cka duhet të veproj tjeter Rusia, për të ju kundër përgjegjur   NATO!

Ndihmohet a’po bëhet Kurban Ukraina!

Çfarë duhet bërë tjetër një anëtar i Këshillit të Sigurimit për të u përijashtuar!

Mos vallë presim të vetë përjashtohet, apo ta shkatërroj Botën!

Ç’ka duhet të ndodhë kur anëtari i Këshillit të Sigurimit ka dalë nga marrëveshja

SALT 2,e ç’ka kur shkatërron një Shtet Sovran,kur bënë gjenocid e krime kundër njerëzimit!

Si duhet të kuptohet sllogani Bota Ruse (Ruski Sfet)

Si  dhe emitimi nga Serbia Bota Serbe(Serpski Sfet)!!!

Cila është mbi doza e shovinizmit dhe e racizmit e këtyre Shteteve!

Tani kur Rusia zbuloj armët e pa zbuluara deri tani,të prodhuara fshehurazi gjatë kohës kur kishin marrëveshje mbi kontrollin e armatimit bërthamor atomik!

Kur një Raket bërthamore traverson për 6 sekonda një kilometer dhe kur mund ta mbrrin Francën për 6 minuta!

Si dhe mund ta arrin çdo cep të botës me një mbushje 12 herë më të madhe se ajo që u zbraz në Nagasaki e Hiroshima!

Me 10 koka të ngarkuara me mbushje bërthamore atomike!

Sa duhet pritur NATO Rrezikun e pa shmangshëm nga Putini!

Ç’ka kuptohet kërcënimi  i Putinit pa Rusinë nuk duhet të egzistoj bota?!

Kjo përkthehet kështu,nëse ju ma rrezikoni Rusin e shkatrroj botën!!!

Këtë po e thotë ,a janë kah e din Bota se agresori njehë vetëm gjuhën e forcës?

Pse mbahet e pa barazuar Ukraina përballë agresorit???

Tani pse lejohet Bello-Rusia të i instaloj mbushjet Bërthamore atomike të Rusisë!

Pse dhe deri ku shkon toleranca në dëmë të njerzimit!

A’po ndoshta jemi të dështuar tërë bota nga kjo forcë agresive?!

Besoj se kjo është ditur shumë vite më parë!

Kur duhet Putini të ik nga kjo botë,që bota të jetoj në paqe dhe pa shkatrrime!

Këshilli i Sigurimit i krijuar pas luftes së dytë Botërore a e shpëtoj Botën apo i dëmtoj zgjidhjet e mundshme me përdorimin e Vetos,ky Këshillë!

Sa është funksional Statuti me të cilin vepron Këshilli i Sigurimit nga pesja aktuale?!

Pse nuk u modifikua kurrë që Shtatëdhjet vite ky Këshillë me këtë Statut?

Pse nuk u bënë përpjekje me e rrit me antarë Këshillin më i bërë 9 apo 11 anëtar!

Si dhe me u marr vendimet me 2/3 e votave!

Me siguri do të ishte më drejtë, dhe do të zgjidheshin përherë problemet, ngjarjet gjatë zhvillimeve të ndryshme!

Mos vallë ka qenë e pa prekshme kjo gjendje që 70 vite!

Mos vallë këtyre të mëdhenjve pesëshes së famëshme ju ka interesuar të gjithëve vetvetja dhe privilegjet e tyre e jo zgjidhjet që i duhën Botës!

Mendoj se ka ardhur koha dhe është momenti të bëhen ndryshime!

Të përjashtohet Rusia pasi i ka shkelë të gjitha të drejtat e këti Këshilli!

Tëe rritet Këshilli duke i përfshirë edhe disa Shtete të Fuqishme si Indinë,Kanadanë, Australinë, Gjermaninë, Japoninë,Italinë dhe Turqinë! Kështu që Këshilli i Sigurimit me 11 antarë dhe me një Statut të modifikuar për vendim marrje me 2/3  do të i zgjidhte shpejt e drejt problemet në botë!

Tani po rrezikon bota të rrëshqet në një ndarje të re,në njëren anë këto 5-6 Shtete në përkrahje të Rusisë!

Si dhe ana tjeter, rreshtimi pas Amerikës dhe NATO-s!

Me të drejtë Bota demokratike është rreshtuar pas Amerikes, por besoj që edhe kësaj i duhen shtylla të forta për ta mbajt e modifikuar rendin e ri Botror!

Kontrolloni gjithashtu

Sami S. Shatri: Me 2 Mars, mbushen plot 99 vite, kur dora tradhtare vrau mizorisht Luigj Gurakuqin,

Me 2 Mars, mbushen plot 99 vite, kur dora tradhtare vrau mizorisht Luigj Gurakuqin, njërin …