leoni

RKL: Isa Boletini ra duke luftuar me armë në dorë dhe nuk “u vra” duarlidhur

SAMI SHATRI: UNË JAM MIRË, KUR ËSHTË MIRË SHQIPNIA

Me sytë e përmallur, thell vështron Atdheun

Një jetë në luftë, pak dritë e shum terr

Nga Deti ec, drejt Vlorës hyjnore shkon

Plisi i bardhë mbi kokë, shtatin i h’jeshon!

 

Pas e la Kosovën, nën tymin e zi

Me sytë e përlotur, nën vetullën e tij

Matë Atdheun e ndarë nga jugu në veri

Pëllëmb e dorës shtrihet, në brezin mbi allti!

 

Rrudhat e shkalluara, nga pesha e kohës

Të kujtojnë koburet, Qemailin edhe Londrën

Në pallat të ëndrrave, me tirqië galana

Hyn me plis të bardh, pritet nga shumë Lorda!

 

Sa krenar ishte, soji i këti trimi

Bimë e Boletinit, farë e Dukagjinit

Me shtatin e drejtë, si shtiza e flamurit

Si mali e shkëmbi, gjithmonë i patundur!

 

Një cigare ndezur, në dorën e hekurt

Pështillet ai tym, si gjarpër i përdredhur

Ngjitet lartë kah f’tyra, m’shifet nën mustaqe

Si mjegull e dendur që humbë nëpër male!

 

S’të mashtruan sarajet, atje larg n’Stamboll

Tokë e huaj ishte, mbeti përgjithmonë

Erdhe n’Mitrovicë, n’shkrepa t’Boletinit

Në kullën me gurë, n’trollin e Bab’gjyshit!

 

Kur dikush e pyeste, si je baca Isë

Unë jam mirë, kur Shqipnia është mirë

Përgjigje epike, e thënë nga një trim

Do mbetet e përjetshme, ndër brezat që vinë!

 

Në tokën Iliriane, atje n’Podgoricë

Me lajka e tradhëti të vunë në pusi

Si dragua qëndrove, luftove me trimëri

I pavdekshëm mbete, n’faqe t’historisë!

 

Lavdi e respekt përjetësorë!

 

Prishtinë, 15 janar,2024

Samy

Kontrolloni gjithashtu

Aziz Mustafa: Bab’, ma gjej “Hamletin”

Aziz Mustafa: Bab’, ma gjej “Hamletin”

Bab’, ma gjej “Hamletin” Këtë kërkesë kishte ime bijë, nxënëse e klasës së nëntë, sot …