Fillimi / Lajmet / Selim Pacolli: 21 vite më parë u dha urdhri për parandalimin e një Srebrenice të dytë, të një Aushvici të dytë
Selim Pacolli tregon se kush ka të drejtë të lëvizë brenda dhe jashtë karantinës në Prishtinë

Selim Pacolli: 21 vite më parë u dha urdhri për parandalimin e një Srebrenice të dytë, të një Aushvici të dytë

Nën-kryetari i komunës së Prishtinës, Selim Pacolli ka thënë se 21 vite më parë u dha urdhri për parandalimin e një Srebrenice të dytë, të një Aushvici të dytë që tanimë po ndodhte në Kosovë, por në përmasa të shpërndara, ku vriteshin civil të pambrojtur, digjeshin nëpër shtëpi dhe shkritore të ndryshme, grumbulloheshin kufoma dhe dërgoheshin nëpër lumenj. Ai ka thënë se bombardimet ishin pikënisje e ndalimit të gjenocidit dhe rikthim i shpresës sonë për liri e pavarësi. UÇK-ja në tokë dhe NATO-ja në ajër, në luftën e përbashkët për paqe, e detyruan kapitullimin e regjimit të Millosheviqit. Pacolli vlerëson se sulmet ajrore të NATO-s mbi objektivat serbe, ishin një intervenim thellësisht humanitar, që shpëtoi qindra mijëra jetë të qytetarëve të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Më 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të këtij fshati

Më 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të këtij fshati

Më 25 maj 1998, 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës ...