Shaip Kamberi

Shaip Kamberi është rizgjedhur deputet në Kuvendin e Serbisë, pasi ka siguruar votat e nevojshme në zgjedhjet e djeshme

Kandidati për deputet  i Kosovën Lindore,  Shaip Kamberi,  është rizgjedhur deputet në Kuvendin   e Serbisë, pasi ka siguruar 698 vota në zgjedhjet që janë mbajtur në Tërnoc të Madh të Bujanocit. Pas përfundimit të votimit, Kamberi tha se kësaj radhe dreqërit mbetën të parëndësishëm, herën e kaluar patën ndikimin e drejtpërdrejtë në procesin zgjedhor dhe i sollën një mundim të madh të gjithë fshatit. Megjithatë  shqetësimet janë shumë të shumta, si produkt i diskriminimeve nga qeveria, nga mosnjohja e diplomave, mos-zhvillimi ekonomik, që po ndikon në zbrazjen e rajonit. Gjendja në Medvegjë, Bujanoc, e Preshevë, po rëndohet së tepërmi me fshirjen e listave të qytetarëve që nga dhuna janë detyruar të lënë trojet e tyre,  tha ai. Shaip Kamberi është i vetmi deputet shqiptar në parlamentin serb, edhe për nga numri shqiptarët po të dilnin me një listë të vetme mund të fitonin tre vende, por përçarja në mesin e tyre, ashtu sikur te të gjithë shqiptarët, ka bërë që ata mezi ta fitojnë vetëm një ulëse në Kuvendin e Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell, i bëri thirrje Serbisë ta ndalë menjëherë zhvendosjen e ushtrisë përgjatë kufirit me Kosovën dhe t’i tërheqë ato

Përfaqësuesi i lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell, i bëri …