Kadri Vesel dhe Hashim Thaçi

Sherif Krasniqi: Mbollët erë korrni furtunë! (Letër e hapur Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit)

Të nderuar zotërinj,

 Këtyre ditëve, kur mbi ju janë sulur shumë hiena që po i duan kokat tuaja, më e pakta që mund të prisni nga unë  është kjo “akuzë” publike që sot do t’ua bëjë. Më vije keq që po ju drejtohem kështu me këtë letër të hapur, për t’ju thënë diçka e shumëçka. Një fjalë e urtë e popullit tonë thotë: çka të mbjellësh – do të korrësh! Ju mbollët erë, tani korrni furtunë! Më duhet t’ju them se, sot po ju vret buka juaj. Prandaj, kujdes, se, siç thotë populli, mëkati i bukës peshon randë!

E, si u bë kjo punë!?

Për 20 vjet ju i ndatë vlerat e luftës, të lirisë dhe të shtet-ndërtimit me njerëz të gabuar; me ata të cilët gjithmonë ia kanë kthyer shpinën këtij populli e këtij vendi, e kanë tradhtuar këtë popull e këtë vend sa herë kanë dashur, dhe të mirat e tij i kanë keqpërdorur për qëllimet tyre të errëta.

Pak është t’ju thuhet: “tani mirë po ua bëjnë”!

Ju i besuat hienave të politikës; atyre të cilët kurrë nuk besuan në idealin e lirisë dhe të pavarësisë së Kosovës; ju i besuat atyre që gjithmonë ju kanë parë e ju kanë trajtuar me përbuzje e dyshim! Veprimtaria juaj çerekshekullore në shërbim të lirisë dhe shtet-ndërtimit, në sytë e tyre s’ka qenë tjetër veçse tallje e përbuzje … dhe ju këtë kurrë s’e kuptuat … ndoshta e keni kuptuar – e nëse është kështu – aq më keq, sepse na mashtruat edhe ne bashkëluftëtarëve tuaj.

Sot përball jush i kanë hequr maskat shumë hijena të politikës, shumë argatë mediatikë të dreqit e të birit, shumë mercenarë të drejtësisë e të pushtetit … dhe po kërkojnë kokat tuaja. Tani ata po i tregojnë fytyrat e vërteta.

Në krye të krejt kësaj maskarade s’ka se si të mos jetë vetë kryeideatori dhe kryefrymëzuesi u luftës së përheshme kundër lirisë dhe pavarësisë së Kosovës: Veton Surroi, ndërkaq pas tij radhiten edhe dhjetëra sivëllezër të tij që flasin shqip por mendojnë serbisht.

Sot nuk dua ta bëjë avokatin për ju, por dua t’ju sjell ndërmend disa “mëkate” që i bëtë për këto 20 vjet.

Në fushën e politikës ju jo vetëm që i amnistuat argatët e devotshëm të Titos e Millosheviqit, por atyre u rezervuat edhe privilegje. Në kohën kur mësuesit dhe frymëzuesit e vërtetë të idealeve tuaja kombëtare dergjeshin të injoruar dhe të harruar nga shteti (larg nga Qeveria, nga Parlamenti, nga Presidenca), ju u pajtuat që në krye të institucioneve të viheshin ish-komunistët dhe aparatçikët e Serbisë. U bëtë të verbër dhe nuk patë, siç thotë populli “nasihat” kur në majën e pushtetit të drejtësisë përsëri erdhën argatët e devotshëm të Lidhjes së Komunistëve Jugosllav. U bëtë të verbër dhe nuk patë “nasihat” kur këta ish-argatë të Serbisë iu sulën shokëve tuaj të luftës, duke i dënuar me burgje sikur në vitin 1981. As nuk ishte parë e as nuk ishte dëgjuar kurrkund: prokurorët e kohës së Titos e të Millosheviqit sërish i ndiqnin shqiptarët pa kurrfarë mëshire; ata i dënuan pamëshirshëm ish-luftëtarët e UÇK-së sipas devizës serbe: “dënoni pa mëshirë qytetarët e rendit të dytë”! Djemtë e luftës u ndoqën nga këta prokurorë pa kurrfarë mëshire, ndërkaq dosjet e kriminelëve serbë i hodhën pas shpine. Për turpin e Zotit, kryesit serbë të masakrave mbi popullin tonë u falën, por jo dhe luftëtarët e lirisë.

Zotërinj, Thaçi e Veseli, gjallë keni qenë ju në atë kohë, tash ata po i duan kokat tuaja. Jugosllavët nuk ju falin!

UJDI-i (Udruzenje za Jugosllvavensku Demokratsku Inicijativu) nuk ju falë për të bëmat tuaja, sepse ju dhe ish-luftëtarët e UÇK-së e keni rrënuar ëndrrën jugosllave. A e shihni se sa me pezëm po reagon kompania e Veton Surroit “Koha Group” tani kur ka një përpjekje dhe një bashkërendim të klasës politike për ta institucionalizuar kërkesën e drejtë të Kosovës për ta dëshmuar e dokumentuar krimin e gjenocidit të Serbisë mbi shqiptarët? Streha e jugosllavëve “Koha Group Company” është e shqetësuar për faktin se shprushja në të kaluarën rrënon mitin e rrejshëm të Surroit dhe sivëllezërve të tij ideologjikë e politikë. A e shihni se sa me pezëm dhe nervozë reagon Surroi dhe sivëllezërit e tij ideologjikë e politikë sa herë që ka përpjekje brenda shoqërisë kosovare për të nisur një proces purifikimi nga e kaluara, një proces të çeljes së dosjeve dhe vetting-ut?

Surroi e din mirë se çfarë të zezash fshihen në dosjet e së kaluarës, sidomos për babanë e tij (biologjik), komunist dhe shërbëtor të Serbisë gjerë në grahmën e fundit, për babanë e tij politik dhe ideologjik, Fadil Hoxhën, mbi të shpirtin e të cilit rëndon gjaku i dhjetëra mijërave shqiptarëve të masakrave të Anamoravës e Drenicës nga viti 1945 deri më 1949.

Qershori i vitit 1999 Veton Surroin e gjeti, si i thonë një fjale popullore, pa brekë, por në vitin 2007 pasuria e tij u bë 40 milionëshe. Si u bë kjo punë kështu? Gjatë kësaj kohe kush përfitoi dhe si përfitoi? Si i bëri Veton Surroi vetëm për më pak se 10 vjet 40 milionë pasuri? Kjo mbase kurrë nuk do të merret vesh, sepse zagarët e drejtësisë “qëlluan” shokë ideologjikë të tij e sidomos të të baballarëve të tij.

Veton Surroi nuk ju falë sepse ai me kohë e ka quajtur luftën tuaj fashiste, tek ju ai ka parë gjithmonë rrezikun e të bërit Kosovën Shqipëri. E, të bërit Kosovën Shqipëri është makthi më i madh për Veton Surroin. Ëndrra e tij e madhe nuk është shqiptarët në një shtet, por jugosllavët në një shtet.

Surroi nuk ju falë, sidomos për luftën tuaj, sepse ajo i dha fund administrimit të shtetit serb dhe Kosova u bë zonjë më vete. Lufta e juaj bëri që të dështojë projeksioni autonomist i Surroit dhe i shumë shokëve të tij.

Surroi nuk ju duron dot të jeni në ballë të këtij vendi, për shkak se, siç e ka thënë aq shpesh, sidomos në librat e tij, ju jeni “historianë” nga Drenica, e ai është djalë sheherliu. Nuk ju duron Veton Surroi, sepse ai është bir i një sëre që ka shërbyer në të gjitha oborret e sunduesve të këtij populli, që prej krajlit të Serbisë, të Rankoviqit e të Titos, e deri tek zyrat e shokut Azem Vllasi e Rrahman Morina.

Dhe mirë ua bënë që s’ju duron, sepse pas luftës ju i amnistuat të gjithë gjynahçarët e zullumçarët e lirisë së Kosovës. Edhe “babain” politik e ideologjik të Veton Surroit, Fadil Hoxhën, ju e falët. Ju e falët atë për mëkatet e tij të tipit “bira e minit shtaqind grosh”, bile e varrosët në Gjakovë me nderime ushtarake të Ushtrisë së Kosovës. A e meritoi atë nderë Fadil Hoxha?

Dhe mirë ua bënë që s’ju duron tani pinjolli i Fadil Hoxhës Veton Surroi, sepse media e tij (në të cilën ju ende shkoni sikur në Teqe të Babës Sheh) gjithmonë ka qenë për juve sikur dera e UDB-së. Sot ajo media është vënë në krye të një lufte speciale për t’ju diskredituar publikisht, dhe atë me çdo kusht, duke inskenuar e fabrikuar informacione të pavërteta, krejt sipas shkollës së TANJUG-ut.

E, si u bë kjo punë!?

Pasuria 40 milionëshe e Surroit të mos quhet hajni e korrupsion? Të bëmat e tij politike në dëm të lirisë dhe pavarësisë së Kosovës askush të mos guxojë t’i hetojë? Për shpifjet, falsifikimet, manipulimet, shantazhet me videoincizime etj., të cilat po terrorizojnë opinionin, askush të mos kërkojë llogari dhe përgjegjësi? Ku është Këshilli i Mediave, ku është Prokuroria, pse heshtin? Si u bë kjo punë, kush e paska kapur shtetin?

Të nderuar zotërinj, Thaçi e Veseli, përderisa institucionet që ju drejtoni nuk arrijnë t’i dënojnë krimet e të gjitha ngjyrave e fytyrave, qofshin ato të tito-komunistëve, qofshin ato të socialistëve të Millosheviqit, shoqëria e Kosovës dhe sistemi ynë shtetëror do të mbeten peng e hipotekave të së kaluarës. Dhe e fundit, përderisa institucionet që ju i drejtoni nuk arrijnë që ta dëshmojnë dhe dokumentojnë të vërtetën e së kaluarës, ju do të vazhdoni të jeni njerëzit më të keqkuptuar të historisë më të re shqiptare. Për argatët kosovarë të Serbisë, për sa të jeni gjallë, do të jeni vrasës, kriminelë, e çka mos tjetër. Është koha e fundit që  seriozisht t’i kundërviheni këtyre hienave me guxim për të vërtetën.

 

(Autori është mësues veteran, ish-i burgosur politik, baba i dëshmorit, Fatos Krasniqi dhe ish-ushtar i UÇK-së)

Kontrolloni gjithashtu

Kriminelët serb

Prof. dr. Agim R. ZOGAJ: Rizgjimi i fashizmit serb

Lajthitjet e diplomacisë evro-perëndimore Mendimi politik shqiptar, veçmas në Kosovë, vazhdimisht e mbron pikëpamjen se, …