Brickos

Shkolla e vjetër e fshatit Krivenik destinohet “Shkollë muze”

Listës së objekteve që do të mbeten në pasurinë e trashëgimisë kulturore dhe historike në komunën e Hanit të Elezit do ti shtohet edhe objekti i shkollës së vjetër të fshatit Krivenik. Duke qenë ndër shkollat më të vjetra të komunës së Hanit të Elezit, ky objekt shkollorë do të mbanë të shënuar veprën e Dëshmorit Ilaz Thaçit ushtarë i UÇK-së i cili është vrarë gjatë granatimit të fshatit Krivenik nga ana e ushtrisë Maqedone gjatë konfliktit me Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare me 29 Mars të vitit 2001 duke u munduar që ti shpëtoj fëmijët e shkollës të fshatit Krivenik. Në këtë ngjarje tragjike humbën jetën edhe bashkëfshatarët e tij Baki Krasniqi dhe Arif Thaçi, si dhe gazetari Karem Lewton. Objekti i rinovuar ka mbajt arkitekturën autentike dhe do të destinohet si objekt muze. Ky projekt është realizuar në kuadër të planifikimeve të Komunës së Hanit të Elezit për vitin 2020.

Kontrolloni gjithashtu

Helshani: Një vit i suksesshëm i punës për Komitetin e Komuniteteve

Në mbledhjen e dymbëdhjetë  të rregullt për Komitetin e Komuniteteve në komunën e Malishevës, Kryesuesi, …