Sot në Gjykatën Themelore në Prishtinë mbahet seanca e katër ndaj 11 veteranëve të UÇK-së

Shpend Salihu: Thërras të gjithë shtetasit e Kosovës, Shqipërisë amë dhe Diasporës që të ngritemi në protesta dhe greva masive

Të nderuar bashkëkombës, ngjarjet e fundit nga Specialja e trazuan Sigurinë Nacionale të shtetit tonë Kosovës. Siç dihet lufta e UÇK-së, siç kam shkruar edhe në shumë evenimente të tjera ishte luftë për mbrojtën e popullit të Kosovës, dhe për fitimin e mëvetësisë nga sundimi hegjemonist Serb që e kishte skllavëruar Kosovën, prej kohës së Kongresit të Berlinit më 1878. Populli Shqiptar i Kosovës, prej kësaj periudhe e për fat të keq edhe sot e kësaj dite është pre e skllavërimit Serb. Me mijëra fëmijë na janë vrarë me mijëra ushtarë dhe jo konformist me sistemin Serb na janë masakruar dhe përdhunuar nga sistemi aparteid Serb i instaluar në Kosovë, prej kongresit të Berlinit e deri në përfundim të luftës në Kosovë. Shumë veprimtarë të ilegalitetit janë detyruar që të lëshojnë Kosovën e të tretën në diasporë, si pasojë e represalieve të bëra nga shkijet e pabesë dhe nga zagarët Shqiptar të tyre.

Vëllavrasja dhe tradhtia na ishte instaluar nga Shkijet e pabesë, andaj edhe Kosova mbeti peng, aq gjatë.

Na duhet konsensus politik i tërë spektrit politik jo vetëm Kosovar por gjithë Shqiptar, sepse duhet të i dëshmojmë komunitetit ndërkombëtar që ne mbrojtëm atdheun tonë nga represaliet dhe torturat e shkijeve, romëve, goranëve e shumë turqve dhe serbofilave që shërbyen për shkije aq gjatë dhe për fat të keq ende kemi zagar të shkijeve në Kosovë, në troje Shqiptare dhe diasporë.

Dëmet njerëzore dhe materiale që na janë shkaktuar nga shkijet, jemi akoma duke i vuajtur, sepse shumë Shqiptar janë zhdukur e shumë akoma ndodhen nëpër burgje të shkijeve. Traumat e luftës që i vuajtëm na lënë akoma pasoja sepse pos helmeve që u hodhën nga shkijet, represaliet e tyre ndikuan që shumë Shqiptar të Kosovës akoma vuajnë trauma të papara nga rezhimi i shkijeve i cili atëbotë ishte i instaluar në Kosovë. Mos të harrojmë se UÇK mbronte dhe afirmonte vlerat e kombit Shqiptar, dhe se akuzat ndaj tyre, do të dëshmohen se janë juridikisht të pabaza, dhe pjellë e insinuatës së shkijeve dhe zagarëve të tyre në Kosovë.

Raporti i Dick Martit është i pabazë sepse asnjëherë me asnjë provë materiale nuk arriti të justifikojë se në Shqipëri ishte shfrytëzuar e ashtuquajtura shtëpi e verdhë ku gjoja se trafikoheshin organet e shkijeve. Dëshmitë dhe provat kontradiktore të paargumentuara dhe pajustifikuara, paraqesin një skenar të mundshëm për largimin e krahut të luftës nga pushteti politik në Kosovë, dhe për ekuilibrimin e luftës se gjoja se jo vetëm shkijet por edhe se gjoja se ne kemi kryer krime në Kosovë, ndaj shkijeve. Të akuzosh një person e aq më tepër lider shteti, siç kemi rastin e akuzës ndaj Presidentit Thaqi e liderëve tjerë shtetëror në Kosovë, për gjoja se urdhërim të likuidimit të zagarëve të shkijeve dhe shkijeve e romëve në Kosovë, përbën një akt të paprecedan, pasiqë duhet argumetuar, dëshmitë dhe provat e tilla, të cilat sipas meje janë të fabrikuara me qëllim të njollosjes së luftës çlirimtare dhe të drejtë të UÇK-së.

Ne  sistemin juridik ekziston prezumimi i pafajësisë se deri në nxjerrjen e një verdikti përfundimtar, i pandehuri konsiderohet i pafajshëm, andaj edhe liderët tonë, që po dërgohen në speciale duhet, trajtuar si të pafajshëm, pasiqë akoma nuk është dhe jam mëse i bindur e mundshme të dëshmohet fajësia e tyre, pasiqë këto akuza nuk qëndrojnë dhe janë të fabrikuara nga agjenturat dhe personat që kanë afinitet ndaj shkijeve.

Të nderuar ndërkombëtar qysh prej diasporës, të gjithë ne që ishim të lidhur me UÇK-në dhe ilegalitetin jemi të përcjellur, përgjuar dhe monitoruar në të gjitha format mbi 23 vite, na është dashtë të përdorim lloj-lloj maskimesh që të ruajmë njëri tjetrin, e nuk kemi mundur të i besojmë askujt që të flasim për veprimtarinë tonë në ilegalitet, atëherë të nderuar miq ndërkombëtar, përse nuk i hetoni krimet e shkijeve, romëve, boshnjakëve, goranëve, turqve etj, ndaj popullit Shqiptar të Kosovës, deri kur do e demonizoni dhe satanizoni luftën tonë të drejtë dhe çlirimtare.

I bëj apel të gjithë shtetasve  të Kosovës, Shqipërisë amë dhe diasporës që të ngritemi masovikisht në protesta dhe greva masovike që të mbrojmë jo vetëm liderët tonë por të mbrojmë mbi të gjitha vlerat e luftës sonë martire, pasiqë qëllimi nuk është që komandantët ta na i fusin në burg, por të na tregojnë luftën tonë si luftë të padrejtë e të e ekuilibrojnë me agresionin dhe aparteidin e shkijeve në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

BDI: Mbështesim dhe kërkojmë mbylljen e menjëhershme dhe të tërësishme të kazinove dhe bastoreve

Një nga përcaktimet programore të Bashkimit Demokratik për Integrim është mbyllja e tërësishme e të …