Dedë Abazi: Së bashku më shumë shqiptarë të besimit katolik ishim pjesë e pandashme e luftës për çlirimin e vendit

Dedë Abazi: Së bashku më shumë shqiptarë të besimit katolik ishim pjesë e pandashme e luftës për çlirimin e vendit

Ish-ushtari i UÇK-së, Dedë Abazi, i cili i takon besimit katolik, me të lexuar aktakuzat e Prokurorisë së Gjykatës Speciale, ku thuhet se “janë vrarë katolikë”, ka reaguar menjëherë duke thënë se në Kosovë nuk ka pasur luftë fetare. Abazi ka thënë se së bashku më shumë shqiptarë të tjerë të besimit katolik ishin pjesë e pandashme e luftës për liri. Me këtë rast, ai ka bërë thirrje që të mos fyhet lufta e shenjtë e UÇK-së me aktakuza të tilla qesharake.

Të kujtojmë me këtë rast se në luftë për çlirimin e Kosovës nga robëria barbare serbe kanë rënë dëshmorë luftëtarët  emblematikë, të UÇK-së si Pal Paluca, Gasper Karaçi, Mark Avdyli, Tomë Gjokaj, Zef Gjokaj, Mark  Leshi, Prenë Leshi,  Memë Leshi, Kolë Lleshi e dhjetëra të tjerë.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja, Shvarc dhe kryetarja Osmani paralajmërojnë luftë, në rast se bashkësia ndërkombëtare nuk e ndryshon qasjen ndaj Serbisë

Ministrja, Donika Shvarc ka paralajmëruar luftë, në rast se, sipas mendimit të saj, bashkësia ndërkombëtare …