leoni

Diaspora solidarizohet me vendlindjen, për një ditë dhurohen afër 100 mijë euro për fondin emergjent

Shpenzimet e buxhetit në paga dhe mëditje janë rritur për 5 përqind më shumë këtë vit se në 2015-ën

Sipas pas raportit gjashtëmujor financiar të publikuar nga Ministria e Financave në gjashtë muajt e parë të 2016-ës, për paga dhe meditje  janë dhënë nga buxheti i shtetit 272 milionë euro. Këtyre shpenzimeve iu prin  kabineti i kryeministrit, ku për të paguar stafin e Mustafës nga buxheti janë harxhuar 7 milionë euro, derisa me shpenzime i vjen afër edhe zyra e presidentit, ku i pari i shtetit Hashim Thaçi ka shpenzuar 2 milionë euro  për rroga dhe  paga vetëm për këta 6 muaj. Kurse Kuvendi  Kosovës, ka shpenzuar  për pagat  e  kryekuvendarit dhe të deputetëve  385 mijë euro. Ministritë që renditen në listën e shpenzimeve  në paga për të punësuarit e saj është MPJ. Ky dikaster i udhëhequr  nga  Ministri Enver Hoxhaj ka shpenzuar nga thesari i shtetit 10 milionë euro, për tu pasuar nga MPB  që ka shpenzuar në rroga 6 milionë euro.  E  numra milionësh vërehen edhe në MKRS, ku ministri Kujtim Shala për paga të stafit të tij ka harxhuar buxhetin e shtetit për 8 milionë euro.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …