MIT
Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
Fillimi / Lajmet / Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës proteston kundër diskriminimit në koeficientin për paga
Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës proteston sot kundër diskriminimit në koeficientin për paga

Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës proteston kundër diskriminimit në koeficientin për paga

Sindikata e Re e Korporatës Energjetike të Kosovës ka organizuar protestë kundër siç thonë ata, diskriminimit ndaj punëtorëve të KEK-ut në paga. Protesta u mbajt para Termocentralit Kosova A nga ku u kërkua edhe rivitalizimi i këtij termocentrali. Përmes protestës punëtorët e KEK po kërkojnë të largohen nga Ligji i Pagave i cili u votua muaj më parë në Kuvendin e Kosovës dhe i cili pritet të hyjë në fuqi nga dhjetori. Ushtruesi i detyrës së udhëheqësit të Sindikatës së Re të KEK, Selatin Sadiku, tha se përfshirja e punëtorëve të KEK-ut në Ligjin e Pagave i ulë pagat e punëtorëve të kësaj korporate nga 21 deri 50 për qind. Ai ka kërkuar nga institucionet përgjegjëse që të largojnë nga ky ligj këta punëtorë në të kundërtën kanë paralajmëruar protesta dhe radikalizim të situatës. Nënkryetari i Shoqatës Sindikale të Termocentralit Kosova A, Haxhi Kastrati, tha se ata duhet të largohen nga ky ligj pasi nuk janë të barabartë me shërbyesit civil. Teksa ka kërkuar rivitalizimin e Termocentralit Kosova A, Kastrati tha se ky termocentral i ka tejkaluar pritshmëritë e prodhimit.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti: Qeveria e Kosovës do t’i mbështesë në organizimin më të mirë të arsimit shqip dhe kulturës shqiptare

Hoti: Qeveria e Kosovës do t’i mbështesë në organizimin më të mirë të arsimit shqip dhe kulturës shqiptare

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti gjatë qëndrimit në Munih, ka takuar disa veprimtarë, të cilëve ...