Skënder Sadri KAPITI: Vizioni i reformatores Grida Duma

SKËNDER S.KAPITI: 4 JANAR 1999 – 4 JANAR 2019, NJËZET VJET “RADIO KOSOVA E LIRË”

4 Janari i Vitit 2019 shënon 20 Vjetorin e fillimit të transmetimit të fjalës , të thirrjes, të zërit dhe të kushtrimit për liri nga “Radio Kosova e Lirë”, nga fronti i Luftës së Lavdishme të UÇK-së.

Kjo ngjarje e madhe që filloi në ditët e para të Vitit të Artë të Kosovës, të vitit 1999  i parapriu zhvillimeve luftarake të betejave  çlirimtare të UÇK-së, Konferencës së Rambujesë, Ndërhyrjes së NATO-s dhe 12 Qershorit –Ditës së Çlirimit të Kosovës, që de fakto është edhe Dita e Pavarësisë.”Radio Kosova e Lirë”  dhe i gjithë stafi i saj i guximshëm dhe patriotik kanë meritën e madhe sepse ata mbajtën gjallë Epopenë e Lavdishme të Jasharajve dhe të Komandantit Legjendar Adem Jashari, frymëzimin dhe shpirtin liridashës dhe të sakrificës më të madhe për dinjitet dhe për sakrificë kombëtare.

Zëri i “Radio Kosova e Lirë” jehonte si zë kushtrimi e lirie jo vetëm në Kosovë por kudo në trojet shqiptare, si thirrje e kushtrim për liri, dhe kjo mbërrinte edhe kudo në Botë ku kishte diasporë shqiptare, dhe që iu përgjigjën me mijra e mijra vullnetarë nga anët më të largëta të globit që mbërrinin në “Drenicën” historike të Durrësit.

Edhe sot Fjala dhe Zëri i “Radio Kosova e Lirë”  vazhdon e dëgjohet si zëri i shpirtit të lirisë, demokracisë dhe i kombëtarizmit; Fjala dhe Zëri i cili mban gjallë e në përjetësi  veprën e madhe të sakrificës për liri të heronjve , të dëshmorëve, të  invalidëve dhe të veteranëve të UÇK- së;  Fjala dhe Zëri i “Radio Kosova e Lirë”  eshtë frymëzim dhe edukim patriotik, heroik e kombëtar për Brezin e Ri; Fjala dhe Zëri i “Radio Kosova e Lirë” ka edhe misionin tjetër të madh sot: atë të mediumit opozitar , i cili me guxim e me perkushtim përballet në sfidë më të gjitha të këqijat politike, demokratike e juridike të pushtetit dhe të politikës së keqe të korrupsionit, të papërgjegjshmërisë e padrejtësive të politikës, pushtetit dhe të drejtësisë.

Ky shkrim i imi është edhe një urim prej meje për “Radio Kosova e Lirë” i cili vjen në përkujtim të 4 Janarit të vitit 1999, me rastin e 20 Vjetorit të fillimit të transmetimit të parë të fjalës së lirë dhe të zërit çlirimtar të kësaj medie thellësisht patriotike e kombëtare. Ju uroj suksese Juve : Z. Ahmet Qeriqi, Drejtor i  “Radio Kosova e Lirë “, si dhe të gjithë atyre të cilët kanë kontribuar në themelimin dhe që i janë përkushtuar misionit patriotik, kombëtar e çlirimtar të këtij mediumi, si dhe të gjithë gazetarëve, shkrimtarëve, intelektualëve, shkruesve  dhe opinionistëve e analistëve të saj.

Urime dhe sukseses “Radio Kosova e Lirë” si Zëri çlirimtar dhe si Gazeta e  penës dhe e medias  së lirë e lirisë, si roje e demokracisë dhe si pararojë e mbrojtese e së  vërtetës dhe të drejtësisë  në shërbim të kombëtarizmit , të qytetarisë, të lirisë  dhe të emancipimit kulturor, demokratik, ligjor, patriotik dhe të integrimit.

( Skënder Sadri KAPITI ,”DRENICA”, Durrës)

Kontrolloni gjithashtu

Refik Hasani

Refik HASANI: Marrëveshja e Konçulit

Marrëveshja e Konçulit (20 maj 2001-20 maj 2024) Më datën 20 maj 2001, pas një …