KEK
Fillimi / Njoftime / Sot është dita botërore e zjarrfikësve ku në shumë vende organizohen aktivitete në shenjë respekti për ta
Sot është dita botërore e zjarrfikësve ku në shumë vende organizohen aktivitete në shenjë respekti për ta

Sot është dita botërore e zjarrfikësve ku në shumë vende organizohen aktivitete në shenjë respekti për ta

4 Maji është ditë e shënuar e shërbimit të zjarrfikësve, ku shtetet organizojnë aktivitete të ndryshme solemne në shenjë të respektit për punën dhe sakrificat që bëjnë zjarrfikësit për t’iu dalë në ndihmë qytetarëve në raste emergjente. Në këtë ditë të shënuar ndërkombëtare në shtetet e tyre ku veprojnë, zjarrfikësit vizitohen nga institucionet dhe mekanizmat shtetërorë, duke i nderuar me mirënjohje, falënderime, por gjithashtu zjarrfikësit demonstrojnë shkathtësitë profesionale që dëshmojnë gatishmërinë emergjente për t’iu dalë në ndihmë qytetarëve në çdo moment. Te ne në Kosovë kjo ditë kalon në heshtje dhe shërbimin e zjarrfikësve e gjen në pozitë shumë të vështirë në të gjitha aspektet.

Kontrolloni gjithashtu

FSK: Ushtrimi ushtarak “DEFENDER - Europe 21” dhe Kosova

FSK: Ushtrimi ushtarak “DEFENDER – Europe 21” dhe Kosova

Ushtrimi ushtarak “DEFENDER – Europe 21”  dhe Kosova. Konferenca do të mbahet në ndërtesën e ...