Fillimi / Lajmet / Sot mbushen 18 vjet nga përfundimi i sulmeve ajrore të NATO-s kundër Serbisë
Sulmet ajrore të NATO-s

Sot mbushen 18 vjet nga përfundimi i sulmeve ajrore të NATO-s kundër Serbisë

Sot mbushen 18 vjet nga përfundimi i sulmeve ajrore të NATO-s kundër Serbisë. 18 vite më parë, Komandanti Suprem i NATO-së, Gjenerali, Uesli Klark i raportoi Këshillit të Atlantikut Verior se sulmet ajrore të aleancës kishin detyruar Millosheviçin të fillonte tërheqjen e plotë të forcave serbe nga Kosova. Pas këtij njoftimi, Sekretari i përgjithshëm i NATO-së, Havier Solana, më 10 qershor 1999 urdhëroi ndalimin e bombardimit dhe Këshilli i Sigurisë së OKB-së miratoi Rezolutën 12 44, sipas së cilës në Kosovë u dërguan 37 mijë e 200 ushtarë të KFOR-it nga 36 shtete. Trupat e NATO-s filluan të hyjnë në vendin tonë më 12 qershor dhe krahas tyre në Kosovë filluan të kthehen edhe afër 1 milion shqiptar të dëbuar dhunshëm nga ushtria dhe policia e Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

Dhjetëra qytetarë sërish janë mbledhur para Agjencisë për Regjistrimin Civil pa distancë fizike ashtu siç rekomandohet

Dhjetëra qytetarë sërish janë mbledhur para Agjencisë për Regjistrimin Civil pa distancë fizike ashtu siç rekomandohet

Ndonëse me maska, por pa distancë fizike ashtu siç rekomandojnë institucionet shëndetësore, dhjetëra qytetarë sërish ...