Sot në 22-vjetorin e përmbylljes së misionit të vet historik, Radios-Kosova e Lirë i kanë ardhur shumë mesazhe urimi...

Sot në 22-vjetorin e përmbylljes së misionit të vet historik, Radios-Kosova e Lirë i kanë ardhur shumë mesazhe urimi…

Sot në 22-vjetorin e përmbylljes së misionit të vet historik, Radios-Kosova e Lirë i kanë ardhur shumë mesazhe urimi, falënderime e përshëndetje nga dëgjuesit dhe përkrahësit.

Në vazhdim po i prezantojmë postimet e tyre, duke i falënderuar secilin veç e veç si dhe shumë të tjerë që në këto çaste janë me ne.

 

Mrika Trumshi

Zani i ” Kosovës se Lirë” ne këtë  Dite ” Embleme” , na vjen si një Zë “Kujtese Historike” , si një kufi mes epokash, si një rreze shprese për Ardhmërinë e Dardanisë ,,,,, Autoriteti, e vërteta , dhe respekti për Median mban emrin tuaj ! SUKSESE PA FUND ZA I HERONJVE TE SHQIPES, ZANI I LIRISE SE KOSOVES !

Maki Beqiri Asllani

Pata dashtë te vinte Ai bashkë me lirinë por erdhi me zërin tuaj me dashurinë tuaj, me Ju ,kurrë s’i latë me vdekë të rënë e të vrarë, i mbajtët n ‘JETE , i mbajtët gjalle…Përjetësisht qofshi te bekuar nga çdo pike gjaku, nga çdo shqiptar, nga çdo gurë, lis e lot e nga çdo shekull sa diell te ketë mbi tokë!

Nexhmedin Bashota

Radio Kosova e Lirë radio e vërtetë kombëtare drita dhe zëri saj qe bënë te pa vdekshëm te rënit e Atdheut ,radio qe ruan vlerat me te larta te artit e traditës sonë kombëtareSuksese te pa fundme RKL !

Ali H. Tahiri

Me e bukura e lirisë, me fisnikja e pas lirisë, suksese Radio e Lirisë së Madhe.

Elheme Hetemi

Respekt!Të jetoj ky medium e të përçoj gjithandej vlerat e së kaluarës dhe vlera tjera që nderojnë e bëjnë krenar kombin shqiptar ndër vite.

Suksese!

Heset Sahiti

Kohë të lavdishme të UÇK- së! Çdo respekt!

Hasan Maloku

Respekt për të gjithë ata që e kanë ngrit dhe e kanë mbajt gjallë dhe akoma vazhdon dhe do të vazhdoj gjithmonë kjo fryma e lirisë

Sala Berisha Shala

Respekt!

Naim Ymeri

Pavarësisht sfidave nga sulmet serbe, zëri i Radios Kosova e Lirë ishte rreze drite që paralajmëronte Lirinë! Respekt!

 Ibrahim Skënderi

Një dokumentar që duhet vlerësuar. Një dëshmi për sakrificën e pashoqe të atdhetarëve në radhët e UÇK-së, të cilët krahas jehut të pushkës, gjithandej jehuan me informacione për luftën e drejtë të UÇK-së me siglën historike “Ju flet KOSOVA E LIRË”. Këtë dokumentar duhet emetuar e shpërndarë sa më shumë në mënyrë që brezat e rinj të mësojnë për historinë e ndritshme të luftës sonë çlirimtare! Përgëzime!

 Besnik Shala

Respekt!

Hajrije Berisha

 Respekt!

Nexhmedin Bashota

 Kohë e lavdishme – Radio e lavdishme, atëherë dhe sot !

Fehmi Meta

RESPEKT

Çerkin Dukolli

Respekt!

Ibrahim Elshani

 Respekt e Lavdi

Gzim Prekupni

 Ky televizion e ka vendin ku është RTK sepse është medium kombëtar suksese.

Safete Shala

Shumë respekt

Xhevat Zekaj

Ju përgëzoj pre emisionin , brezi i ri duhet te dije sa me shume mbi luftën dhe heroizmin e luftëtarëve te UÇK !

Sherif Krasniqi

Përgëzime të pafund për emisionin Zëri i Lirisë si dhe për të gjitha emisionet e shumta të shfaqura përmes ekranit te TV Dielli!

  Sylë Qeriqi Respekt

  Fatmir Grejqevci

Respekt t ‘pafund!

Nexhmedin Bashota

Respekt !

Mehdi Qeriqi

Respekt

Sadete Toqani

Respekt për profesorin e nderuar Ahmet Qeriqi!

Ajvaz Karpuzi

Respekt për stafin e TV Diellit.

 Bajram Rizani

Respekt

Skender Sallauka

Respekte

 Ismajl Kuçi

Përgëzime për emisionin! Respekt për profesorin e nderuar, Ahmet Qeriqi!

 Faik Maloku

Përgëzime për punën tuaj të pa lodhshme dhe përshëndetje për profesorin e nderuar Ahmet Qeriqin.

Fatos Shamolli

Zëri i cili nuk harrohet kurrë,

respekt

 

Martin Cuni

Paq edhe shumë vite jetë e shëndet, Ahmet Qeriqi! Punëtor i pa thyeshëm në rrebeshet që e shungulluan popullin tonë! Nuk u theve asnjëherë dhe me asnjë kusht: as në vuajtje burgu, as në kushte lufte, as në kohë paqeje! Ju lumtë!

Nusret Pllana

Pafundësisht RESPEKT për Prof. Ahmetin dhe familjen e tij, të cilët asnjëherë nuk u ndalën në dhënjen e kontributit të tyre të vazhdueshëm për çështjen kombëtare në përgjithësi e për ruajtjen dhe avansimin e të vetmit Radiostacion të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës “KOSOVA E LIRË”, në veçanti!

Ibrahim Gashi

Respekt për Drejtorin e “Kosoves së Lirë” për punën dhe sakrificen e madhe gjatë luftes dhe konsistencen për ta mbajtë gjallë mediumin që shpërndan zerin çlirimtar dhe atdhetar në kohën e sfidave të mëdha të shtetndërtimit të Kosovës.

Ibrahim Elshani

Pafundesisht Respekt Per Bacin Ahmet,Rrofshe!

Faik Maloku

Përgzime për punën altruiste të mbar stafit të Radios Kosova e lirë.

Saranda Berisha

Rrespekt!

Besa Fetahaj

Respekt pafundsisht!!!!

Florim Gashi

Respekt

Nehat Ymeri

Respekt per bacin Ahmet per punen e tij per atdheun

Fehmi Meta

Respekt

Idriz Qeriqi

shum Rrespekt

Bahtir Ahmeti

Respekt per bacin Ahmet!

Xhevat Selimi Shumë respekt

Hamdi V. Thaci Respekt z. Ahmet Qeriqi per kontributin e gjithanshem dhënë Luftes Çlirimtare , veçanërisht me Radiokosoven e Lirë.

Ramadan Pllana

Respekt !

Sylejman Krasniqi Si gjitmonë, Ahmet Qeriqi, vetëm vertikalisht!

Elsa Mustafa

Respekt!

Sabit Abazi

Respekt !

Ismajl Kuçi Respekt!

Ismet Sopi

Disa akterë të luftës, të veshur me pushtet, ka kohë që janë diferencuar nga lufta dhe trashëgimia e saj, ndaj mos u çudit as për këtë. Vetëm në kohë fushatash “ngjallën” sa për të treguar se “ne jemi po të njëjtit”, kurse pas vjeljes së votave të kategorive më të merituara për lirinë e Kosovës, heqin dorë me gjithçka që i lidhë me luftën dhe njerëzit që e bënë luftën, deri në zgjedhjet e ardhshme. Profesorit dhe juve shumë shëndet dhe punë të mbarë në vazhdimësinë e misionit. Duhet dikush të bëhet “kurban” me sakrificë individuale apo familjare!

Dibran Dibrani:

Radio kosova e lirë gjat luftes dhe pas lufte ka qen është dhe dhe do të jet ë një gard komtare në sistemin mediatik, dhe ka luejtur një rol të rënsishëm në informimin publik të qutetarve të Kosovës edhe ma gjër. Vall mos ta kshim pasur radion komtare kosova e lir, kishte me qen shum vështir edhe pë UÇKën por edhe quytetarët për e Kosovës për të informuar për historikun e luftës. Edhe pas luftës radio kosova e lirë u ka qëndruar besnike idealeve të kombit duke treguar një heroizem të pa shoqë dhe në realizimin e amaneteve të dëshmor dhe dëshmorve që jan lavdija dhe krenarija e kombit. Vetëm radio kosova e lirë edhe në luftë por edhe pas lufte ka qëndruar besnike dhe stoike me një moral të fort dhe të pathyeshëm dhe me etikë të pastër kombtare dhe një medium duke plasuar të vërteta të sakta dhe të pa anshme lajme dhe program me karakter cilsor duke qëndruar një kala e fortë me themelet e qelikosura që u ka rezituar topave ma të fortë qofshin ata të brendshëm apo të jashtëm. Përshëndetje për bacën Ahmet dhe stafin e Radios kosova e lirë.

Ismajl Kuçi

Respekt! ·

Sabahajdin Cena

Respekt per tere Kosoven e Lire dhe Drejtorin, prof. AHMETIN! ·

Qenan Memeti Zhunica

Respekt!

Hajrije Berisha

Mjerisht për shtetin tonë,që nuk do mi ditë vleratë e popullit që më shumë mundine e sakrific është mbajët ky informacon i Radios-Kosova e Lirë në kohën e luftës,i shte dhe mbetë zëri Ushtrisë Çlirimtare të kosovës,bile janë të vonuarë për të marë në mbroitje të shtetit.Respekt për profin dhe juve që bënë punën me përkushtim!

Labinot Dervishaj:

Radio Kosova e Lirë është histori në vete në kuadër të luftës së lavdishme çlirimtare. Këtij mediumi shteti i Kosovës i ka hy në hak tash e 22 vite duke e injoruar dhe duke mos ia vlerësuar punën që ka bërë por edhe që po vazhdon ta bëjë edhe sot. Jo vetëm ky bunker që e ka vlerën dhe rëndësinë e veçantë por çdo istikam i luftës do të duhej të ishte nën përkujdesjen e shtetit. Por ka ndodhur krejt e kundërta, ato janë lenë në harresë dhe mëshirën e kohës që gradualisht i zhbën ato.

 

Naim Ymeri

Valët e Radios Kosova e Lirë ishin bomba propaganduese të luftës sê drejtë të UÇK-së kundër pushtuesit serb! Ay vend duhet të renovohet ashtu siq ka qenë e të shërbej si udhërrëfyes për gjeneratat e reja se krahas krismave të pushkëve të lirisë ishte edhe zëri nga Radio Kosova e Lirë! Respekte pa fund për stafin e Radios Kosova e Lirë në drejtimin e veprimtarit e luftëtarit të Lirisë Ahmet Qeriqi!

 

Filiza Dhe Ylber Zejneli

Urime përvjetorin Radio Kosova e Lirë Urime dhe Respekt Arbana dhe stafi I juaj. Pa ju askush nuk do ti dinte dhe nuk do ti njihte heronjtë dhe dëshmorët e KOMBIT . Gjithashtu nuk do t’i kishim ditur asnjëherë edhe datat e rënjes dhe përvjetorët e DËSHMORVE të KOMBIT. Respekt dhe suksese .

 

Sabri Haxholli

Gezuar! Respekt të pafund për ju!

 

  Sejdi Haxhaj

Urime dhe shume suksese

 

  Nysret Muqiqi

Urime dhe Respekt për punën e palodhshme

 

  Mustaf-Ah Krasniqi

Urime dhe respekt për stafin e Radio Kosova e Lirë

 

  Abdyl Hajredini

ÇMIMI I MOHIMIT TË VLERAVE

Është dëshpëruese që institucionet tona të kalojnë kaq lehtë nëpër gjurmët që identifikojnë lirinë dhe qenien tonë kombëtare, pa vënë re se ato gjurmë janë në rrezik të mohohen dhe më fund të shuhen. Radio Kosova e Lirë do të duhej të funksiononte dhe të mbështetej tërësisht nga shteti, si një institucion i rëndësisë parësore dokumentuese për historinë, politikën dhe karakterin ekzistencial të qenies sonë kombëtare, ashtu siç do të duhej të mbështetej edhe Gazeta Rilindja. Derisa në Rtk, njerëz të hurit e të konopit, kullosin si në livadh të shkretë nga Bugjeti i Kosovës, për këtë radio nuk doli kush ta ngre zërin për ta ruajtur e përkrahur, qoftë si monument dokumentar e historik! Gabimet e tilla kanë çmim të lartë në histori, të cilin do ta paguajmë të gjithë.

Për më tepër, no coment!

 

  Bilall Syla Respekt

 

  Ali H. Tahiri

Respekt bacë prof Ahmet Qeriqi,paq bekime gjithmonë nga njerzte e mire te kësaj toke.

E kjo toke ka me shume te mire, se t’kqinje e keta te fundit po i qesim tek p rrojt e djajve.

Nje milion arsye e argumente qeveria e këtij vendi i ka per ta avancuar këtë medium të shenjtë kombëtar e me shume vlera me sublime per Kosoven e respekte e suksese deri afër diellit.

 

  Qemajl Rexhepi

Nuk kanë kohë te merren me keto punë se i kan harrue e tash ka punë ma te meçme , mjerim

  Hasan Maloku

Respekt për bacin Ahmet dhe krejt stafin e Kosova e lirë ju lumt për punen që e bani

 

  Avdullah Ferati

RESPEKT

 

  Frasher Racaj

Respekt!

 

  Ejup Vranja

Shum me i ri po dukesh baca Ahmeti ! Shum te respektoj !

 

  Xhevat Qarri

Respekt !

 

  Shaqir Cërvadiku-Shaqa

Respekte pafund për veprimtarin e madh e njeriun e sakrificës në rrugëtimin për liri.

 

  Cenë Ujkani

Respekt , hmm more bio aty s kan çka rjepin dmth me hëngër se ndoshta diçka kishin ba.

 

Elmi Durmishi

Respekt ,për bacin Ahmet!

 

  Agim Morina

Rrespekt për Radion Kosova e Lirë dhe për Bacen Ahmet dhe të gjith Stafin që informuan të gjith Botën për Luftën e Lavdishme..!

 

  Maki Beqiri Asllani

T’kisha me e dijte pse nuk i skuqet turpit fytyra!!!

Shendet Baces se kombit dhe gjithe stafit te RKL-se!

 

  Mustafë Krasniqi

Respekt, për profesorin e çmuar!

Është nder për kombin, Radio Kosovën e Lirë dhe për neve që e dëgjojmë dhe i lexojmë shkrimet e tij…!

 

  Ajet Shala

RESPEKT

  Izet Buki

Respekt

  Enver Hyseni

Respekt!

 

  Vaxhid Sejdiu

Respekt!

  Minire Fetahu

  Adem Shaban Haziri

Pesh.po te ishte ndo nji vend prostuticioni dot interesoheshin shum per te mirëpo  ishte fryma kombit aty e këta pushtetar ajo nuk ju intereson

  Nazmije Alushani Kamerolli

Rrespekt pa fund për prof. Ahmet Qeriqi.

  Hamdi Aliu

Respekt!

  Selim Izmaku

Ai za i Kosoves së Lirë ishte shpresë,forcë – ishte jetë…!

  Besart L. Leci

Respekt Nder Krenari

Lavdi Dëshmorëve

  Milaim Mezini

Respekte per prof Ahmet Qeriqin. Kan pase pune me ”rendesi” se RKL-ne

  Ramize Meta Bajraktari

Zëri i Kosovës së Lirë ishte dhe do të mbetet jehonë e lirisë sonë! Respekt për bacen Ahmet me stafin e tij!

 

  Çelik Kalliri

Respekt pa kufije Prof Ahmet Qeriqit dhe Zerit Kombetare RKL️

  Ramadan Halil Hoti

Respekt!

 

Sadik Halitjaha

Lutemi përherë për ty qe dhae kumtimin e çlirimit të Kosovës! Të t’kemi,kshtu si që je e ta besh edhe kumtimin e bashkimit Kombëtar! Te paqim,jemi gjithmonë krenar me ty çlirimtar!

  Fatmir Dugolli

Rrespekt per stafin e radios aty ishte vendi i qëndresës liria e kombit shqiptar

Sheremet Krasniqi Godeni

Ju përshëndes ! Paskeni gjetur një maje të lartë malore ku ajri si kristali ua rifreskon mushkëritë .

  Faik Qeriqi

Pershendetje uroje shendete bacit Ahmet

 

  Isuf Ismaili

Përshëndetje nga zemra! Kalofshi sa mirë e ju uroj gjithë të mirat! Punë e veprimtari të mbarë!

  Selami Rashiti

Pershendetje Rrespekt pa fund per dy Legjendat kombit shiptar.

 

  Shaban Krasniqi

Pershendetje me shume respekt e dashamirësi!

Bekuar qofshi perhere!

 

  Mentor M. Shamolli

Përshendetje

  Ismet Sopi

  Faton Rizani

Rrespekt per Bacen Ahmet,por Zamir edhe tye të përshëndes!

 

  Ilir Meha Përshëndetje edhe për ju të nderuar Ahmet Qeriqi e Zamir Qeriqi

  Nusret Pllana Përshëndetje dhe Juve më të merituarit, që Pallaniku i ditëve të vështira të luftës çlirimtare të mos harrohet kurrë! RESPEKT!

  Nikoll Dedaj Pershendetje Zamir Qeriqi Zoti ju rujt Babe e bire sa te miret qe jeni

  Naim Beqa Pershendetje per juve ,nje dite te mbarë!

  Jeton Kuqi Respekte !

 

  Vehbi Podvorica Pershendetje e RRESPEKT per Ju!

 

  Rasim Brahim Rexhepi

Respekt per ju

 

  Fatmir Shurdhaj Pershendetje kalofshi bukur

  Fitim Selimi Shëndet e shumë suksese në vazhdim! Respekt për Ju që jeni burimi dhe vazhdimi i angazhimit të vërtetë kombëtar e njerëzor!

 

  Kadri Gubetini Përshëndetje të sinqerta për ju e në veçanti për bacin Ahmet veprimtar për çështjen kombëtare dhe i pa përkulur ndaj udbës jugosllave!

 

  Fran PreciNje foto shume e bukur.Ju pershendes.

 

  Afrim Hysenaj Respekt

 

  Ukë Amerllahi

Respekt

  Zenel Zekolli Pershendetje dhe shumë respekt per ju!

 

  Taulant Gashi Respekt

 

  Ramadan Elshani Respekt.

 

(Në çdo përvjetor të RKL, kjo poezi është dhurata ime modeste për ty, për ty RKL.
Sa ndihem me shpirt të lehtësuar, kur shkruaj dhe komunikoj me ty RKL, sukese!

çuditërisht

Me dashje do thosha diçka
sikur ta gjejë atë
që të tjerët nuk e kanë thënë

çuditërisht
nuk kishte mbetur as edhe një pëllëmbë vend

rrugën e kishin zënë thashethemexhinjtë
mbi atë që nuk shkruhet

e që nuk thuhet

çuditërisht më kishte shtënë forca
e muzës së parë

që u përmbyll me një zanore
prapë

të njëjtit njerëz
gjëra të njëjta po thonë

për një botë të tërë keq po flasin

vetëm ti
ti Radiokosovaelirë
ke diçka që të tjerëve ju mungon

qartësia e gjuhës me të cilën flet
guximi për t’iu thënë gjërave

në emër të vet


Mehmet Bislimi

Kontrolloni gjithashtu

Elmije Plakiqi: Në 25 vjetorin e punës së RKL-së , shpreh  respektin dhe admirimin tim, për stafin e saj, dhe drejtuesin profesor Ahmet Qeriqi

Historia e Luftës së UÇK-së, nuk përfundoi në qershor të vitit 1999, siç pretendonin dhe …