kek
Airport Adem Jashari
valamobile
mbpzhr 2018
MIT
akp deri me 5 maj
Fillimi / Lajmet / Sot në Mitrovicë shënohet 20 vjetori i Eksodit ’99 me moton “Përkujtojmë tragjedinë- Festojmë lirinë”
Sot në Mitrovicë shënohet 20 vjetori i Eksodit '99 me moton “Përkujtojmë tragjedinë- Festojmë lirinë”

Sot në Mitrovicë shënohet 20 vjetori i Eksodit ’99 me moton “Përkujtojmë tragjedinë- Festojmë lirinë”

Sot në Mitrovicë shënohet 20 vjetori i eksodit të shqiptarëve të Kosovës, kur gjatë luftës në 1998-1999, rreth një milion shqiptarë u detyruan nga forcat policore e ushtarake serbe të shpërnguleshin në Shqipëri dhe Maqedoni. Manifestimi Eksodi ’99, marshimi 2019, me moton “Përkujtojmë tragjedinë- Festojmë lirinë”, mbahet në sheshin e qytetit të Mitrovicës, duke filluar në orën 12:00. Përveç të shpërngulurve në Shqipëri dhe Maqedoni, mijëra shqiptarë kaluan kufirin edhe me Malin e Zi, ndërsa qindra mijëra ishin zhvendosur nga shtëpitë e tyre për të gjetur strehim në malet e Kosovës. Eksodi, apo dëbimi shqiptarëve me dhunë nga vatrat e tyre, arriti kulmin pas fillimit të bombardimeve të NATO-s kundër pikave ushtarake dhe policore serbe

Kontrolloni gjithashtu

Në Institutin Albanologjik të Prishtinës mbahet Akademi në 30 vjetorin e Konferencës së parë të OMLK-LPK-së

Në Institutin Albanologjik të Prishtinës u mbajt Akademi në 30-vjetorin e Konferencës së parë të OMLK-LPK-së

Shoqëria “Lëvizja” ka organizuar sot në Institutin Albanologjik të Prishtinës Akademi jubilare me rastin e ...