Brickos

Sot, në orën 17.00, në fshatin Kosinë të Ferizajit, varroset, Shaqir Jashari

Sot, në orën 17.00, në fshatin Kosinë të Ferizajit, varroset, Shaqir Jashari

Sot, në ora 17.00h, bëhet përcjellja e SHAQIR JASHARIT, për botën e amshueshme! Varrimi bëhet në Kosinë të Ferizajit!

Shpirti yt pushoftë i qetë, o Baci vëlla, kështu na pate mësuar që të thrrisnim! Ishim barrë gjatë gjithë jetës, që të ramë hise, me na mbaje e rritë, sepse vëllau yt i madh, HAMDIU (babai ynë), vdiq shumë heret, e ne na la në moshë të re. Ti ishe edhe prindi edhe kujdestari ynë! Na vizitove, shumë shpesh në ditët e krenarisë, aty ku luftohej për jetë ja vdekje!  Sa herë takoheshim lotët të rridhnin  nga gëzimi, që më në fund, ne ishim gati të vdisnim për liri! Po ti xhaxha i dashur   shijove lirinë, por gati qe një dekadë, nuk e përjetove, nga dhimbjet që trupi yt u atakua nga një sulm  në tru!  Vazhdimisht, thoshe  se, Kosovën e dua më shumë se si ç’ është kështu! Tani në prehrin  e saj pusho i qetë! ( Ruzhdi Jashari)

Kontrolloni gjithashtu

Agron O. Pacolli: Nuk te përkulen dot as burgjet,as plagët e as plumbat që ta qëndisën trupin dhe sërish mbete i pathyeshëm

Sot,me 20 prill,u bënë 25 vite nga rënia e babait, Osman Pacolli. Kur Atdheu kishte …