KEK
Fillimi / Lajmet / Sot në Prishtinë filloi punimet Seminari i 93-të i Asamblesë Parlamentare të NATO-s
Sot në Prishtinë fillon punimet Seminari i 93-të i Asamblesë Parlamentare të NATO-s

Sot në Prishtinë filloi punimet Seminari i 93-të i Asamblesë Parlamentare të NATO-s

Në Prishtinë sot i  filloi punimet Seminari i 93-të i Asamblesë Parlamentare të NATO-s, në të cilin po marrin pjesë më shumë se 100 pjesëmarrës, duke përfshirë gati 70 deputetë nga 21 vendet anëtare të NATO-s dhe vendet partnere. Në takimin treditor do të diskutohet për perspektivën e Kosovës në marrëdhëniet me Bashkimin Evropian dhe rolin evolues të NATO-s në rajon, që pason Samitin e Aleatëve të Krerëve të Shteteve dhe të Qeverive, të mbajtur në muajin korrik, në Varshavë. Asamblistët e NATO-s do t’i shqyrtojnë zhvillimet politike, socio-ekonomike dhe të sigurisë në Kosovë, perspektivat për bashkëpunim të mëtejshëm ekonomik rajonal, si dhe reagimin e Ballkanit Perëndimor ndaj sfidave që vijnë nga terrorizmi ndërkombëtar dhe menaxhimi i fluksit të migrimit nëpër Evropë. Seminari është organizuar në bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës nën udhëheqjen e kryetarit të Delegacionit të Kuvendit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare  të NATO-s, Xhavit Haliti dhe me përkrahjen e Qeverisë zvicerane.

Kontrolloni gjithashtu

Qëndrim i Bitanisë së Madhe është që të mos lejohet mosndëshkimi i krimeve të luftës të kryera nga Serbia në vitin 1999

Britania e Madhe kërkon ndëshkimin e krimeve të luftës të kryera nga Serbia në vitin 1999, në Kosovë

Në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë të Kombeve të Bashkuaratë dje mërkuren është folur edhe ...