Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti e mbështet propozimin e LDK-së që të shkurtohet fushata e zgjedhjeve lokale

Sot për herë të pestë banorët e fshatit Tërnovc i Madh i Bujanocit do t’i drejtohen kutive të votimit

Sot për herë të pestë banorët e fshatit Tërnovc i Madh të Bujanocit do t’i drejtohen kutive të votimit. Votat e tyre do të jenë përcaktuese nëse Shaip Kamberi do të jetë sërish deputeti i vetëm shqiptar në Kuvendin e Serbisë apo nëse mandati do t’i takojë Partisë Socialiste të Ivica Daçiqit. Të drejtë vote  në këtë fshat kanë 1 mijë e 89 votues. Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës i nevojiten 610 vota për të hyrë në Kuvendin e Serbisë, ndërsa SPS të mos marrë asnjë pasi kjo do të rriste pragun zgjedhor. Kandidati për një tjetër mandat, Shaip Kamberi, thotë se është i lodhur nga përsëritja e vazhdueshme, por shprehet se alternativë është vetëm dorëzimi ndaj së keqes. “Jemi në luftë, jo thjesht për të zgjedhur një deputet, por për drejtësi, barazi e liri. Nuk po kërkojmë asgjë më tepër veç trajtimit të barabartë si qytetarë, trajtim të dinjitetshëm dhe të drejta jetike.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …