leoni

Sot pranë verarisë Stone Castle në Rahovec është kremtuar Dita Ndërkombëtare e Gruas

Sot pranë verarisë Stone Castle në Rahovec është kremtuar Dita Ndërkombëtare e Gruas

 Me datë 8 mars 2021, pranë verarisë Stone Castle në Rahovec është kremtuar Dita Ndërkombëtare e Gruas, nën moton “Në jetën e çdo gruaje, arrin momenti kur gjëja e vetme që ndihmon është një gotë e verës”.

        Dita Ndërkombëtare e Gruas, përveç punonjësve të Kompanisë, i gjeti të mbledhura përreth gotës së verës edhe gra dinjitarë nga misione të ndryshme diplomatike dhe organizata ndërkombëtare në Kosovë, së bashku me përfaqësueset nga shoqëria civile. Në event ishte e pranishme edhe Zonja Atifete Jahjaga, Presidentja e katërt e Republikës së Kosovës.

       Gjatë mbledhjes dhe drekës tradicionale, gratë diskutuan rreth temave dhe çështjeve të ndryshme që lidhen me pozitën e gruas, si nga këndvështrimi i punësimit, ashtu edhe për nga pozitat e punës, që në ditët e sotme për fat të keq në shoqërinë kosovare ende nuk gëzojnë nivelin e duhur.

       “Stone Castle”, e privatizuar në vitin 2006 nga ana e biznesmenit kosovar-amerikan z. Rrustem Gecaj, në ditët e sotme gëzon reputacion ndërkombëtar për shkak të investimit të madh në teknologji bashkëkohore të prodhimit dhe të cilësisë së padiskutueshme të produkteve. Përveç kësaj, njihet si kompani më e madhe prodhuese e produkteve alkoolike në Kosovë dhe botërisht është e njohur dhe e shpërblyer me çmime të ndryshme për cilësinë e verës. Ajo që e karakterizon dhe shquan është edhe punësimi i numrit të konsiderueshëm të grave në poste udhëheqëse dhe në administratë.

       Qëllimi i mbledhjes së sotme ishte që të dëshmohet se bota e verës, në çdo aspekt, i përket edhe gruas, duke filluar nga vjelja e rrushit e deri tek degustimi. Me urimin që ky lloj i mbledhjeve të shndërrohet në tradicionale, duke promovuar vlera, tradita dhe cilësi, do duhej të theksohet sa më shumë roli i gruas në promovimin e produkteve vendore.

       Gëzuar prej Stone Castle, me një dolli për të gjitha gratë dhe të drejtat e barabarta.

Kontrolloni gjithashtu

Albesian Salih Mataj (3.8.1982 - 28.2.1999)

OVL-UÇK-DEÇAN: Me 28 shkurt 2024, mbahen homazhe për Dëshmorin e Kombit Albesian Mataj

Organizata e Veteranëve të Luftës të UÇK-së Dega Deçan, njofton opinionin publik: Të nderuara Familje …