Fillimi / Lajmet / Sot takohen në Bruksel ekipet e Kosovës e Serbisë, për të dialoguar një marrëveshje të përhershme për çështjen e targave
Dialogu

Sot takohen në Bruksel ekipet e Kosovës e Serbisë, për të dialoguar një marrëveshje të përhershme për çështjen e targave

Sot takohen në Bruksel ekipet e Kosovës dhe Serbisë, për të dialoguar një marrëveshje të përhershme për çështjen e targave. Sipas asaj që ka thënë dje Qeveria e Kosovës, në këtë takim do të shqyrtohen opsionet për një zgjidhje të përhershme, duke u bazuar në tri parime kryesore. Zgjidhja duhet të jetë sipas standardeve dhe praktikave të Bashkimit Evropian,  të jetë e aplikueshme dhe të aplikohet për të dy palët dhe nëse njëra palë bllokon arritjen e një zgjidhje të përbashkët apo nuk zbaton atë që është dakorduar atëherë ajo është palë bllokuese e dialogut. Por, në këtë takim nuk pritet të merret ndonjë vendim, përpos që të diskutohen pikat dhe mundësitë e marrëveshjes.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Rritja e infektimeve dhe rasteve të vdekjes nga virusi korona ishte e befasishme dhe e paparashikuar

Kryeministri, Kurti, pranon ta përfaqësojë kosovën me fusnotë, në takim me Këshillin e Stabilizim-Asociimit mes BE-së e Kosovës

Kryeministri, Albin  Kurti ka pranuar ta  përfaqësojë Kosovën me fusnotë në takimin e Këshillit të ...