KEK
Fillimi / Opinione / Tahir Ahmeti: Ditëve të fundit zjarrfikësit në Kosovë po përballen me zjarre të shumta fushore dhe pyjore
Tahir Ahmeti

Tahir Ahmeti: Ditëve të fundit zjarrfikësit në Kosovë po përballen me zjarre të shumta fushore dhe pyjore

Ditëve të fundit zjarrfikësit në Kosovë po përballen me zjarre të shumta fushore dhe pyjore. E gjithë kjo po ndodhë si pasojë e thatësirave dhe temperaturave të larta në vend, por që në masë të madhe janë zjarrëvënie të qëllimshme, apo të shkaktuara nga pakujdesia.

Tanimë kur po afrohet periudha në të cilën fermerët e papërgjegjshëm bejnë djegiet e qëllimshme të hamulloreve në arat e tyre, institucionet përgjegjëse, sidomos organet e rendit në Kosovë, duhet të jenë shumë aktive në terren. Duhet të merren masat e nevojshme parandaluese, në mënyrë që të ndalohet kjo dukuri e zjarrvënijeve të qëllimshme nga këta persona, dhe të njëjtit të marrin ndëshkimet e duhura ligjore, nëse bëjnë shkelje. Këto zjarre, përveç dëmeve në fusha bujqësore dhe në pyje, shkaktojn rrezik të përgjithshëm duke rrezikuar edhe vetë jetën e qytetarëve të vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Arsim Bajrami

Dr. Arsim Bajrami: Lajçak po e shpreh qëndrimin e BE-së duke i bërë presion Kosovës ta pranojë Asociacionin serb

Profesori i të drejtës kushtetuese, Arsim Bajrami, ka thënë se Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit ...