mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Talibanët dhe përfaqësuesit e shoqërisë afgane, kanë rënë dakord mbi një plan, për një zgjidhje të ardhshme politike
Talibanët dhe përfaqësuesit e shoqërisë afgane, kanë rënë dakord mbi një plan, për një zgjidhje të ardhshme politike

Talibanët dhe përfaqësuesit e shoqërisë afgane, kanë rënë dakord mbi një plan, për një zgjidhje të ardhshme politike

 Talibanët dhe përfaqësuesit e shoqërisë afgane, gjatë bisedimeve në Katar, kanë rënë dakord mbi një plan, për një zgjidhje të ardhshme politike. Ky plan, shihet si hap madhor drejt përfundimit të luftës, gati 18 vjeçare në Afganistan. Në një deklaratë të përbashkët, të dyja palët, u pajtuan të reduktojnë “viktimat civile në nivelin zero”, dhe të sigurojnë të drejtat themelore për gratë afgane, në çështjet “politike, sociale, ekonomike, arsimore dhe kulturore”, në një mënyrë, që është në përputhje me “vlerat e islamit”. Dokumenti nuk është detyrues, dhe shihet si një kornizë bazë, për një marrëveshje përfundimtare të paqes në bisedimet e ardhshme ndërmjet talibanëve dhe përfaqësuesve të qeverisë afgane. I dërguari i SHBA-së, Zalmay Khalilzad, e përshëndeti përparimin e bërë në bisedimet ndërmjet talibanëve dhe përfaqësuesve të shoqërisë afgane. “Ky dialog jep shpresë për një përparim të mëtejshëm në përfundimin e luftës dhe vuajtjeve të tmerrshme të popullit afgan”, shkroi Khalilzad në Twitter.

Kontrolloni gjithashtu

Kandidatja për deputete nga PSD, Shqipe Pantina premton ngritjen e cilësinë në arsimdhe shtimin e çerdheve

Kandidatja për deputete nga PSD, Shqipe Pantina premton ngritjen e cilësinë në arsim dhe shtimin e çerdheve

Kandidatja për deputete nga radhët e PSD-së Shqipe Pantina, është takuar me banorët e fshatit ...