Thaçi takohet me Delawien, thotë se Ushtria do të bëhet

Thaçi takohet me Delawien, thotë se Ushtria do të bëhet

Kryetari i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi është takuar me ambasadorin SHBA-ve, Greg Delawie. Ai ka bërë me dije se marrëdhëniet me Shtetet e Bashkuara nuk kanë ndryshuar dhe se do të vazhdojnë të jenë gjithmonë të shkëlqyera. Ndërsa për FSK-në ka thënë së ajo do të bëhet ushtri.  “Definitivisht Forcat e Armatosura të Kosovës do të bëhen – me ndryshime kushtetuese ose me ligj. Unë mbështes angazhimin për ndryshime kushtetuese, por në të njëjtën kohë nuk lejoj që të mbesim peng i disponimit të Beogradit, e as të tre-katër individëve që ta mbajnë pezull apo ta pengojnë themelimin e Forcave të Armatosura të Kosovës. Askush nuk mund të vërë veto mbi themelimin e Ushtrisë së Kosovës. Ky është vullneti i dy milionë qytetarëve të Kosovës, është vullneti i të gjitha partive politike, i të gjitha institucioneve të Kosovës”, ka thënë Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja, Shvarc dhe kryetarja Osmani paralajmërojnë luftë, në rast se bashkësia ndërkombëtare nuk e ndryshon qasjen ndaj Serbisë

Ministrja, Donika Shvarc ka paralajmëruar luftë, në rast se, sipas mendimit të saj, bashkësia ndërkombëtare …