leoni

Vaxhid Sejdiu

Vaxhid Sejdiu: Më 15 Janar!

Më Pesëmbëdhjetë Janar!

(Në ditën e Gjenocidit në Kosovë)

 

Më Pesëmbëdhjetë Janar,

Të gjitha plagët bëhen bashkë

Dhe krijojnë hartën e ndërgjegjes njerëzore

Me emrin “Plagë e hapur – Kosovë”.

 

Më Pesëmbëdhjetë Janar

Vuajtjet, Dhembjet, Vdekjet

Qëndrojnë te Varrezat e Dëshmorëve

Me lule në dorë.

 

Më Pesëmbëdhjetë Janar

Të gjithë emrat e viktimave, dëshmorëve dhe heronjve

krijojnë një emër Shqipëri!

 

Më Pesëmbëdhjetë Janar

Reçaku, Obria, Prekazi, Krusha  e Madhe …

Bëhen bashkë dhe kujtojnë

Njëmijë e Gjashtëqind e tridhjetë shqiptarë të zhdukur e të pagjetur,

Të cilët,  rëndojnë frymëmarrjen shqiptare!

Kujtojnë me mijëra e mijëra të vrarë e të masakruar

Të cilët, rëndojnë kujtesën Kombëtare.

 

Një milion e njëqindmijë e njëqind e një plagë,

Në mes Errësirës dhe Dritës

Në mes Lirisë dhe Vdekjes

Në mes të kaluarës dhe të ardhmes,

Kërkojnë Drejtësi!

 

Zyrih, 15 janar 2022

 

Vaxhid Sejdiu

Kontrolloni gjithashtu

Shefqet Dibrani: KËNDVËSHTRIMI I KRITIKËS LETRARE për krijimtarinë letrare të Musa Jupollit

Shefqet Dibrani: KËNDVËSHTRIMI I KRITIKËS LETRARE për krijimtarinë letrare të Musa Jupollit

PROLOG Mbase është ëndërr e çdo autori për të botuar, në një vëllim të vetëm, …