MIT KS
Fillimi / Lajmet / Vendet e Quintit: Amerika, Franca, Gjermania, Italia e Anglia i kanë bërë thirrje Kosovës dhe Serbisë të rinisin bisedimet
Vucic - Mogherini - Thaci

Vendet e Quintit: Amerika, Franca, Gjermania, Italia e Anglia i kanë bërë thirrje Kosovës dhe Serbisë të rinisin bisedimet

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe ajo e Francës, Gjermanisë, Italisë dhe Mbretërisë së Bashkuar i kanë bërë thirrje Kosovës dhe Serbisë të rinisin bisedimet. “Kërkojmë nga të dy palët të shmangin veprime që do të pengonin një marrëveshje përfundimtare, e cila është e nevojshme për të dyja vendet për të arritur integrim më të madh euro-atlantik dhe përfitimet përcjellëse”, thuhet në deklaratën e përbashkët të këtyre shteteve. Aty shtohet se vendet janë të  gatshme të forcojnë rolin e tyre në këtë proces në përkrahje të Përfaqësuesit të Lartë të BE-së, por kjo mund të bëhet vetëm kur jepen shenja të gatishmërisë për kompromis. “Për Kosovën, kjo nënkupton heqjen e taksave të vendosura ndaj Serbisë. Për Serbinë, kjo nënkupton ndërprerjen e fushatës për heqjen e njohjeve kundër Kosovës”, përfundon deklarata e përbashkët.

Kontrolloni gjithashtu

Rreth 30 mijë qytetarë të Kosovës kanë hyrë në Shqipëri gjatë fundjavës për të pushuar në bregdetin shqiptar

Rreth 30 mijë qytetarë të Kosovës kanë hyrë në Shqipëri gjatë fundjavës për të pushuar në bregdetin shqiptar

Gjatë fundjavës, ishin rreth 30 mijë qytetarët kosovarë që zgjodhën të vizitojnë bregdetin në Shqipëri, ...