Vetëvendosja: Edhe 17 vite pas luftës Qeveria nuk ka bërë asnjë hap për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës

Vetëvendosja: Edhe 17 vite pas luftës Qeveria nuk ka bërë asnjë hap për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, në një tubim të Vetëvendosjes u tha se edhe 17 vite pas luftës qeveria nuk ka bërë asnjë hap sa i përket viktimave të dhunës seksuale, që kanë ushtruar policët dhe ushtarët serbë kundër femrave shqiptare gjatë luftës, u tha në një takim të organizuar nga Lëvizja Vetëvendosje me temë “dhunimi seksual krim i pandëshkuar në Kosovë”. Deputetja, Aida Dëguti tha se deri më tani institucionet e vendit nuk kanë bërë asnjë hap për vendosje të drejtësisë sa i përket kësaj çështje. Kryetari i Vetëvendosjes, Visar Ymeri tha se duhet të insistohet ne drejtësi. “S’ka vend për turp por për revoltë dhe insistim në drejtësi”, tha ai.

Kontrolloni gjithashtu

Sot është një ditë e jashtëzakonshme, që nuk ishte menduar më parë, tha kryeministri, Edi Rama, në Samitin BE-Ballkani Perëndimor

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit amerikan, Donald Trump

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit, Donald Trump, …