leoni

Vetëvendosje

Vetëvendosja: Ekspertët mjeko-ligjorë, hedhin poshtë raportin zyrtar për vdekjen e Astrit Deharit

Në një komunikatë të Vetëvendosjes thuhet se “Të gjeturat nga mjeko-ligjorët Besim Ymaj dhe Besim Latifaj, hedhin poshtë raportin e mjeko-ligjorëve të caktuar nga institucionet shtetërore, i cili nuk shpjegonte lidhjet shkencore e logjike midis konstatimeve të shkakut të vdekjes dhe shkaktarit të vdekjes. Ky raport i detajuar nga Dr. Ymaj dhe Dr. Latifaj demanton shumë konstatime nga organet e hetuesisë dhe prokuroria, të cilat me nguti, pas shumë deklaratave kontradiktore, vdekjen e Astritit u përpoqën ta paraqesin si “vetëvrasje”. Dhe për më keq, Kryeprokurori Sylë Hoxha, menjëherë pas publikimit të këtij raporti deklaron se këtë raport të ekspertëve ligjorë të pavarur nuk do ta marrin parasysh, thuhet mes tjerash në komunikatën e Vetëvendosjes.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …