KEK
Fillimi / Lajmet / Ymeri: Versioni aktual i demarkacionit cakton një kufi të ri të Kosovës me Malin e Zi
Visar Ymeri: Gjyqtari Kalludra, argat i pushtetit që përndjek aktivistët e Vetëvendosjes

Ymeri: Versioni aktual i demarkacionit cakton një kufi të ri të Kosovës me Malin e Zi

Kryetari i Vetëvendosjes, Visar Ymeri, konsideron se marrëveshja për caktimin e kufirit të Kosovës me Malin e Zi, nuk bën shënimin e kufirit, por cakton kufij të ri të Kosovës. Kjo është e vërteta dhe këtë të vërtetë e kanë nxjerr në pah ekspertët. Vetëvendosja ka paraqitur propozimin e saj prej 5 pikave, i cili sipas tij duhet të merret parasysh nga ana e qeverisë së Kosovës, nëse kjo e fundit ka interesim për të zgjedhur këtë çështje. Shënjimi i vijës kufitare me Malin e Zi është i domosdoshëm, por duhet të bëhet me interesa të të dyja palëve. Ai tha se ratifikimi i marrëveshjes për demarkacionin me Malin e Zi, nuk ka qenë kriter i deritanishëm nga ana e Bashkimit Evropian për liberalizmin e vizave. Ai beson se edhe në rast të ratifikimit të këtij projektligji, heqja e vizave për kosovarët nuk është e garantuar, ka  deklaroi Ymeri, në emisionin “Monitor”, në “RTK”, ku iu kishte ndaluar paraqitja për disa muaj.

Kontrolloni gjithashtu

Qëndrim i Bitanisë së Madhe është që të mos lejohet mosndëshkimi i krimeve të luftës të kryera nga Serbia në vitin 1999

Britania e Madhe kërkon ndëshkimin e krimeve të luftës të kryera nga Serbia në vitin 1999, në Kosovë

Në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë të Kombeve të Bashkuaratë dje mërkuren është folur edhe ...