Krijimi i fondit zhvillimor është masa e parë që do të ndërmarrë koalicioni AAK-PSD gjatë qeverisjes së ardhshme

Ymeri: ‘Zajednica’ e kanos sovranitetin e Republikës sonë

Në diskutim  me kryediplomaten e BE-së, Frederica Mogherinin lidhur me zhvillimet e fundit politike në Kosovë dhe në rajon, kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Visar Ymeri ka bërë të ditur për dëmet dhe rreziqet që ia shkakton ‘Zajednica’ sovranitetit të Kosovës.“Ishte e rëndësishme t’ia shprehë drejtpërdrejt Mogherinit dëmet dhe rreziqet me të cilat ‘Zajednica’ e kanos sovranitetin e Republikës sonë, si dhe shpërputhjen flagrante që parimet themeltare të ‘Zajednicës’ kanë me vlerat fundamentale të BE-së”, ka shkruar Ymeri në postimin e tij. Ai më tej ka shkruar se Kosova duhet të jetë Republikë që garanton barazi të qytetarëve.“Paqja e qëndrueshme në Evropë erdhi, dhe vazhdon të mbijetojë, vetëm në bazë te barazisë mes popujve dhe qytetarëve. Kjo paqe e mirëqenie kanë qenë të pamundura kur kishte pabarazi, shtypje e eksploatim”, ka shkruar

Kontrolloni gjithashtu

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë krimet në jug të Gazës

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë ofensivën e tij …