Zaev: Shpallja e 22 nëntorit festë zyrtare e Alfabetit të Gjuhës Shqipe, pjesë e trashëgimisë kulturore të Maqedonisë

Zaev kundërshton ofertën e VMRO-DPMNE-së për të formuar qeverinë pa shqiptarët

Zoran Zaev lideri i LSDM-së e ka kundërshtuar ofertën e VMRO-DPMNE-së për të formuar një qeveri pa shqiptarët me ndihmën e votave të partisë së Gruevskit. Ai ka thënë për media, së Gruevski është duke i nxitur qytetarët drejtë konflikteve ndëretnike dhe  së kjo ofertë është e rrezikshme dhe do të shkaktonte sistem federal në Maqedoni.  “Megjithatë qeveria do të krijohet dhe do funksionoj në të mirë të qytetarëve. Mos dhashtë Zoti që të krijohet ndonjë konflikt ndëretnik ose intraetnik, pastaj nuk na duhet as qeveria as shteti, mjaft pak jemi edhe më tepër të ndahemi”, ka deklaruar Zaev.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …