kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Opinione / Agim Vuniqi: Miti i shallit të Rugovës dhe shkopi i bariut i Ghandit
Agim Vuniqi

Agim Vuniqi: Miti i shallit të Rugovës dhe shkopi i bariut i Ghandit

Deri vonë, nuk e kam kuptuar domethënien e filozofisë Rugoviane, dhe asaj paqesore e tipit kosovar… Formuluesi i saj, i ndjeri Ibrahim Rugova, konsiderohet si njeri i “shenjtë” nga një pjesë të popullit tim, 25 %. Atij i është ngritur edhe një shtatore impozante në Prishtinë, që atë e paraqet si një atlet muskuloz… Dhe ç’ishte sekreti i kësaj filozofie, ishte “duromania”, dhe ai padrejtësiht krahasohej me Ghandin. Ai identifikohej edhe me protretin e Nënës Tereze. Mendimi i tij politik dhe jeta e përditshme ishte shumë më ndryshe, nga ajo e popullit të cilin e përfaqësonte. Ai jetonte dhe vepronte krejtësisht ndryshe nga lideri i të drejtave civile Mahatma Ghandi.

Kontrolloni gjithashtu

Vajza e heroit të kombit Hamëz Jasharit, Besarta Jashari e përshkruan natën para fillimi të sulmit serb mbi familjen Jashari

Vajza e heroit të kombit Hamëz Jasharit, Besarta Jashari e përshkruan natën para fillimit të sulmit serb mbi familjen Jashari

Rrëfimin Besarta Jashari e nis duke thënë se gjithçka në jetën e saj ka qenë ...