Agush Buja: më 15 janar 2022 nga ora 19:30 të bëhet ndezja e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë

Agush Buja: më 15 janar 2022 nga ora 19:30 të bëhet ndezja e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë

Me rastin e ditës së përkujtimit të Gjenocidit në Kosovë, Qendra „Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur“ fton të gjithë shqiptarët që më 15 janar 2022 duke filluar nga ora 19:30 të bëjnë ndezjen e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë.
Në sheshin „Skënderbeu“ në Prishtinë, aktivistët e Qendrës do të bëjnë ndezjen e qirinjve. Ftohen qytetarët e Prishtinës që të bashkëngjiten në këtë aktivitet.
Qytetarët e qyteteve tjera, me vetiniciativë mund ta bëjnë ndezjen e qirinjve në sheshin e qyteteve të tyre.
Ata që nuk kanë mundësi të dalin në shesh, këtë ta bëjnë në ballkonet apo dritaret e tyre.
Po ashtu, ftojmë të gjithë shqiptarët anekënd botës që në ora 19:30, sipas kohës së tyre lokale, ta bëjnë ndezjen e qirinjve në ballkone e dritare në nderim të viktimave të gjenocidit në Kosovë.
Lusim qytetarët që dalin në shesh që të kenë parasysh masat kundër pandemisë Covid-19 duke mbajtur distancën e duhur.
Përkujtimi i viktimave të Gjenocidit në Kosovë është më e pakta që ne duhet të bëjmë në rrugëtimin për ngadhënjimin e drejtësisë dhe ndëshkimin e krimit!
Me respekt për të gjitha viktimat dhe familjarët e tyre.
Qendra „Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”

Kontrolloni gjithashtu

Sala Jashari aderon në PDK, pjesë e listës së kandidatëve për deputetë

Sala Jashari aderon në PDK, pjesë e listës së kandidatëve për deputetë. 25 vjeçarja nga …