Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Amerika pret që Serbia të zgjidhë rastin e djegies së ambasadës amerikane në Beograd dhe zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyçi
Amerika pret që Serbia të zgjidhë rastin e djegies së ambasadës amerikane në Beograd dhe zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyçi

Amerika pret që Serbia të zgjidhë rastin e djegies së ambasadës amerikane në Beograd dhe zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyçi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës presin që Serbia të zgjidhë rastin e djegies së ambasadës amerikane në Beograd dhe atë të vrasjes së vëllezërve Bytyçi, ka thënë ambasadori amerikan në Beograd, Antony Godfrej.  “Në takimet e mia të para me ministrat e Qeverisë së Serbisë, kam biseduar për të dyja rastet. Ne kishim një dialog të hapur, duke mos lënë pas dore asnjë temë. Pjesa më e madhe e ndihmës që Shtetet e Bashkuara i japin Serbisë ka të bëjë me sundimin e ligjit. Ne presim që këto raste të zgjidhen dhe autorët të dënohen”, tha Godfrey. Ai këto komente i bëri gjatë nënshkrimit të një marrëveshjeje ndihme për Serbinë nga ana e Shteteve të Bashkuara, që kap vlerën e 20.3 milionë dollarëve. Ndërkohë ministrja për Integrime Evropiane në Qeverinë e Serbisë, Jadranka Joksimoviq, tha se secili proces i iniciuar do të ketë epilogun e tij.

Kontrolloni gjithashtu

KMDLNj kërkon nga deputetët e Kuvendit të Kosovës ta votojnë qeverinë e re pa presion dhe sipas vullnetit të tyre

KMDLNj kërkon nga deputetët e Kuvendit të Kosovës ta votojnë qeverinë e re pa presion dhe sipas vullnetit të tyre

Me 3 qershor 2020, me kërkesë të mandatarit Hoti, do të mbahet seanca e jashtëzakonshme ...