Anijet luftarake ruse dhe kineze kanë kryer patrullimin e parë të përbashkët në pjesën perëndimore të Oqeanit Paqësor

Ministria ruse e mbrojtjes ka njoftuar se anijet luftarake ruse dhe kineze kanë kryer patrullimin e parë të përbashkët në pjesën perëndimore të Oqeanit Paqësor. Po ashtu njoftohet se patrullat përfshinin gjithsej 10 anije luftarake, 5 nga secili komb, dhe zgjatën një javë, nga 17 tetor deri 23 tetor, duke mbuluar 1 mijë e 700 milje detare. Krahas patrullës, dy marina ushtruan manovra të përbashkëta taktike dhe kryen një sërë stërvitjesh ushtarake. Ndërkohë, CNN njofton se objektivi i patrullës së përbashkët ishte të demonstronte flamujt shtetërorë të Rusisë dhe Kinës, të ruante paqen dhe stabilitetin në rajonin e Azi-Paqësorit dhe gjithashtu të mbronte objektet e aktivitetit ekonomik detar të të dy vendeve.

Kontrolloni gjithashtu

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit,  21 qytetarë kanë humbur jetën  nga një shpërthim që ndodhi në …