Antonio Guterres: Dialogu në mes të Kosovës dhe Serbisë po përballet me sfida serioze

Antonio Guterres: Dialogu në mes të Kosovës dhe Serbisë po përballet me sfida serioze

Sekretari i përgjithshëm i Organizatës së  Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, ka vlerësuar se dialogu Prishtinë-Beograd po përballet me sfida serioze. Ai ka konstatuar se nuk ka përparim të mjaftueshëm as edhe për Bashkësinë e komunave serbe, duke u ka bërë thirrje të dyja palëve që ta ngjallin procesin. Në raportin për aktivitetet e UNMIK-ut dhe situatën në Kosovë, për periudhën prej 16 prillit deri më 15 korrik, thuhet se gjatë kësaj periudhe nuk është arritur përparim në zbatimin e marrëveshjeve ekzistuese për themelimin e asociacionit të komunave serbe dhe as kur bëhet fjalë për integrimin e drejtësisë.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …