Artpolis prezanton: Leximin skenik “Lojëra në oborrin e pasmë”, në Parkun e Qytetit në Prishtinë, të premten, në orën 20:00

Artpolis prezanton: Leximin skenik “Lojëra në oborrin e pasmë”, në Parkun e Qytetit në Prishtinë, të premten, në orën 20:00

Trupa rezidente artistike e Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet prezanton: Leximin skenik “Lojëra në oborrin e pasmë”, në Parkun e Qytetit në Prishtinë, të premten me 25.06.2021, në ora 20:00.

Ngjarja zë vend në vitet 1988-91 në këndin e lojërave të qytetit Kibuts të Izraelit, në të cilën trajtohet dukuria e ngacmimeve seksuale, një dukuri kaq prezente edhe në shoqërinë tonë. Në qendër të kësaj vepre është përdhunimi i një vajze 15 vjeçare nga katër djem të rinj në oborrin e pasmë, por mbi të gjitha gjyqi publik që i bëhet viktimës, e cila pëson edhe një dhunim të dytë ligjor, pasi “ishte ajo që e nxiti dhunimin”.

Pas shfaqjes personazhet do të diskutojnë me publikun lidhur me temën e cila adresohet në shfaqje, duke e bërë kështu edhe publikun pjesë të saj.

Autore: Edna Mazya
Regjia: Zana Hoxha
Shqipëroi: Artur Lena

Aktorët/et: Zhaneta Xhemajli, Mikel Markaj, Edlir Gashi, Ismail Kasumi, Blerta Gubetini dhe Art Pasha.

Vendi: Parku i Qytetit, Prishtinë  Data: 25 qershor  Ora: 20:00

Artpolis përkrahet nga programi #EJAKosovë i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile – KCSF, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Suedia dhe CFD.

Linku i ngjarjes në Facebook: https://bit.ly/2SU8jTK

Kontrolloni gjithashtu

Arrestohet një i dyshuar për përdorim të armës apo mjetit të rrezikshëm

Me datën 22.05.2024 rreth orës 22:55, Stacioni Policor në Gjakovë pasi kishte pranuar informatë për …