Autoritetet gjermane kanë dëbuar 806 shqiptarë, të cilëve ua kanë mohuar kërkesat për azil

Autoritetet gjermane kanë dëbuar 806 shqiptarë, të cilëve ua kanë mohuar kërkesat për azil

Shtypi gjerman bën të ditur se që nga fillimi i vitit, nga Gjermania janë deportuar rreth 3.400 shqiptarë etnikë nga një total prej 55 mijë, sa kërkuan azil në Gjermani, gjatë vitit të kaluar.  Shqiptarët janë  të dytët, menjëherë pas sirianëve, që kërkojnë  azil. Gjermania e konsideron Shqipërinë dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, vende të sigurta ku ka pak gjasa, që individët të jenë persekutuar për shkak të të cilave do të ishte e arsyeshme për të marrë azil në Europën Perëndimore. Shqipëria përbën 5 për qind të të gjithë azilkërkuesve në vitin 2015, e përkthyer në shifra, plot 65 935 kërkesa për azil, bën me dije Eurostat. Gjermania është vendi më i kërkuar nga azilkërkuesit shqiptarë, e ndjekur nga Franca dhe Suedia.

Kontrolloni gjithashtu

Adem Jashari

Edi Rama: Adem Jashari lindi në 28 nëntor, ra për të jetuar gjithmonë, si legjenda e gjallë e flamurit më të bukur në botë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në festën e 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit, ka ndarë …