Bashkësia Islame e Kosovës sivjet nuk do të organizojë pritje të liderëve shtetëror për shkak të epidemisë

Bashkësia Islame e Kosovës ka bërë të ditur se agjërimi i muajit të shenjtë të Ramazanit, fillon të enjten më 23 mars

Bashkësia ka përgëzuar besimtarët në Kosovë, diasporë dhe në trojet shqiptare duke u dëshiruar agjërim të lehtë. Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët dhe gjithë opinionin e gjerë se muaji i bekuar Ramazan fillon ditën e enjte, më 23 mars 2023. Me rastin e fillimit të muajit Ramazan, Kryesia e BI-së, përgëzon besimtarët në Kosovë, diasporë e trojet tona, duke u dëshiruar agjërim të lehtë, shtim të ibadetve dhe solidaritet me njëri-tjetrin”, thuhet në urimin e BIK-ut. Sipas traditës islame, Ramazani është muaji kur vargjet e para të Kur’anit, iu shpallën Profetit Muhamed më shumë se 1.400 vjet më parë dhe përfshinë agjërimin.

 

 

Kontrolloni gjithashtu

Pas një sëmundje të rëndë, ka ndërruar jetë veterani i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Rasim Rexhaj

Pas një sëmundje të rëndë, ka ndërruar jetë veterani i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Rasim Rexhaj

Pas një sëmundje të rëndë, dje në spitalin e Pejës, ka ndërruar jetë, luftëtari i …