Josep Borrell

Borell i tha Kurtit: Më vjen keq kryeministër, por duhet ta pranoni themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe, sipas marrëveshjes

Shefi i BE-së, Josep Borrell, ka kërkuar të vazhdojë procesi i dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë. Ai gjatë konferencës me kryeministrin Albin Kurti ka kërkuar zbatimin e të gjitha marrëveshjeve që burojnë nga ky proces, duke përfshirë atë për themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe. “Jam demokrat dhe nuk jam këtu për të shërbyer për ndonjë politikan. Dialogu është i vetmi forum për të zgjidhur çështjet e hapura. Nuk pajtohem me ju kur thoni se Gjykata Kushtetuese e bën të pamundur implementimin e Marrëveshjes për Asociacionin, e cila është lidhur nga përfaqësuesit e të dyja palëve”, është shprehur Borrelli. “Më vjen keq kryeministër, por duhet t’ju kërkoj që vazhdimisht ta implementoni këtë marrëveshje. Krijimi i Asociacionit është pjesë e Marrëveshjes së Brukselit, është e lidhur në mirëbesim nga palët dhe sigurisht që presim që të gjitha marrëveshjet të zbatohen nga të dyja palët”. Me këtë rast Kurti ka thënë se kur Gjykata Kushtetuese e Kosovës me 23 pika e ka hedhur poshtë këtë çështje, ka qenë Beogradi që ka reaguar dhe jo serbët e Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit,  21 qytetarë kanë humbur jetën  nga një shpërthim që ndodhi në …