valamobile
Airport Adem Jashari
kek
MIT
mbpzhr grante
Fillimi / Dëshmorët (faqe 9)

Dëshmorët

Arsim Ahmet Zogiani (21.2.1976 – 22.5.1999)

Sot shënohet 19-vjetori i rënies së dëshmorit, Arsim Ahmet Zogiani, nga fshati Harilaq i Fushë Kosovës

Fshati Harilaq i komunës së Fushë Kosovës kishte një pozitë të veçantë strategjike, në kohën kur Kosova ndodhej e pushtuar nga Serbia. Të tillë e bënte këtë pozitë shtrirja e tij rrëzë kodrës së Goleshit, në barkun e së cilës strukej misteri i krimit dhe i vdekjes. Në nëntokën e ...

Më shumë...

Tefik Bafti Raka (14.3.1939 – 22.5.1999)

Tefik Bafti Raka (14.3.1939 – 22.5.1999)

Treva e Kaçanikut në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë viteve 1998-1999, ka dhënë 98 dëshmorë për çlirimin e Kosovës nga okupatori serb. Tefik Raka lindi më 14 mars të vitit 1939 në qytetin e Kaçanikut. Ishte bir i një familjeje punëtore. Babai Baftiu dhe nëna Arifja rritën 9 ...

Më shumë...

Blerim Hamit Zuçaku (20.5.1968 – 22.5.1999)

Blerim Hamit Zuçaku (20.5.1968 - 22.5.1999)

Blerim Zuçaku u lind më 20 maj 1968 në Vushtrri. Prindërit e tij, Hamiti e Afija i patën shtatë fëmijë: Shefkien, Halimen, Hidajeten, Hanën, Elhamen, Blerimin dhe Dritën. Shkollën fillore dhe të mesmen, Blerimi i kreu në vendlindje. Babai i tij, Hamiti, kishte marrë pjesë në brigadën çlirimtare të Shaban ...

Më shumë...

Ramiz Ramë Memia (15.8.1968 – 22.5.1999)

Ramiz Ramë Memia (15.8.1968 – 22.5.1999)

Në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u radhitën edhe shumë oficerë dhe ushtarë nga Shqipëria administrative, shumë prej të cilëve edhe ranë në frontet e luftës për çlirimin e Kosovës së robëruar. Në mesin e atyre që ranë në altarin e lirisë janë eprorët Tahir Sinani nga Tropoja, Indrit ...

Më shumë...

Avdylgafurr Merxhan Luma (12.4.1961 – 22.5.1999)

Avdylgafurr Merxhan Luma (12.4.1961 - 22.5.1999)

Në agun e 12 prillit të vitit 1961, derisa bora e Sharrit ende dyluftonte me lulevjollcat që dëshironin të mbulonin fushat dhe malet e Qafës së Shqipes, nënë Zylfija lindi më të bukurin djalë, Avdylgafurrin, të cilin që nga fëmijëria; babai, nëna, familja dhe shokët e tij do ta thërrasin ...

Më shumë...

Suad Isen Brava (11.3.1982 – 22.5.1999)

Suad Isen Brava (11.3.1982 – 22.5.1999)

Dëshmori Suad Brava u lind më 11 mars të vitit 1982 në fshatin Puset e Nikës . Ai rrjedh nga një familje me traditë kombëtare, pjesëtarët e së cilës, Islam Brava, Nazmi Brava, e Rufat Brava kishin vuajtur shumë vite burg në kohën e Jugosllavisë titiste. Si e tillë, familja ...

Më shumë...

Halil Nezir Meta (20.9.1967 – 22.5.1999)

Halil Nezir Meta (20.9.1967 - 22.5.1999)

Krojmiri, luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i ka dhënë dëshmorët: Halil Metaj, Enver Olluri, Qamil Olluri dhe Isa Olluri, martirët: Afërditë Qeriqi dhe Musë Bungu. Gjatë kohës së luftës së UÇK-së, Krojmiri ishte ndër qendrat më të forta të mobilizimit dhe strehimit të popullatës së zhvendosur. Në grykën e ...

Më shumë...

Myrtë Rexhë Zeneli (11.10.1962 – 21.5.1998)

Myrtë Rexhë Zeneli (11.10.1962 – 21.5.1998)

Në epopenë e lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, krahas Gllogjanit heroik, në Dukagjin shquhej edhe Jabllanica e Dushkajës, banorët liridashës e së cilës lirisë së Kosovës ia falën njëmbëdhjetë dëshmorë. Jo vetëm njëherë banorët e këtij fshati heroik ishin gjakosur nga formacionet banditeske të armatosuea shtetërore serbe. Myrtë Zeneli ...

Më shumë...

Arben Aziz Haliti (2.1.1976 – 21.5.1998)

Sot me nderime do rivarroset dëshmori i kombit, Arben Haliti në Marinë të Skenderajt

Arbeni ishte i biri i Azizit dhe Nazmies. Ka lindur në fshatin Ozdrim të komunës së Klinës, më 2 janar 1976. Familja e tij ishte e njohur për tradita patriotike. Vitet e para të shkollimit i kreu në fshatin Jashanicë, kurse tetë vjeçaren e kreu në shkollën e fshtatit Shtupel. ...

Më shumë...

Kemal Halim Thaçi (1.1.1955 – 21.5.1999)

Kemal Halim Thaçi (1.1.1955 – 21.5.1999)

Kemal Halim Thaçi u lind më 1.1.1955, në fshatin Runjevë të Komunës së Kaçanikut. Shkollën fillore e kreu në Kaçanik në shkollën „Emin Duraku“. Në pamundësi që të vazhdonte shkollimin e mëtutjeshëm, për shkak të gjendjes së vështirë ekonomike, ai u detyrua të punojë në kooperativën bujqësore „Ramadan Agushi“, njëherë ...

Më shumë...

Ajet Cenë Rexhaj (27.11.1967 – 21.5.1999)

Ajet Cenë Rexhaj (27.11.1967 - 21.5.1999)

Prindërit Cenë e Hylë Rexhaj, nga fshati Jabllanicë e Madhe i komunës së Pejës, rritën katër djemë e një vajzë: Mehmetin, Ajetin, Hetemin, Emrushin dhe Hidajeten. Tre djemtë, Mehmetin, Ajetin e Hetemin, atyre ua mori atdheu, liria e tij. Me gjakun e tyre u bënë themelet e kësaj lirie. Dëshmori ...

Më shumë...

Mehmet Cenë Rexhaj (26.8.1964 – 21.5.1999)

Mehmet Cenë Rexhaj (26.8.1964 - 21.5.1999)

Lufta për çlirimin e Kosovës, e udhëhequr nga Ushtria e lavdishme Çlirimtare e Kosovës, paraqet faqet më të ndritshmë të historisë së popullit shqiptar. Në këtë luftë, me gjakun e bijve të tij të devotshëm, ai shkruajti epopetë e lavdishme të trimërisë. Shumë familje shqiptare, shumë prindër dhe shumë nëna ...

Më shumë...

Ahmet Hysen Hoxha (12.6.1945 – 21.5.1999)

Ahmet Hysen Hoxha (12.6.1945 - 21.5.1999)

Ndër pjesëtarët e lëvizjes militante të rezistencës kombëtare në Kosovë dhe pjesëtar i hershëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, përkatësisht, i celulave të para të kësaj ushtrie, i cili ra në plojën e burgut të Dubravës, është edhe dëshmori Ahmet Hoxha. Më 21 maj të vitit 1999, Ahmeti, së bashku ...

Më shumë...

Hetem Cenë Rexhaj (18.5.1969 – 21.5.1999)

Hetem Cenë Rexhaj (18.3.1969 - 21.5.1999)

Dëshmori Hetem Rexhaj ka lindur më 18 maj të vitit 1969, në Jabllanicë të Madhe të Pejës. Shkollën fillore e ka kryer në fshatin e afërt, Jabllanicë e Vogël, kurse të mesmen, në Pejë. Për shkak të kushteve ekonomike, nuk i vazhdoi studimet, por u mor me punë ndërtimtarie, bashkë ...

Më shumë...

Ekrem Shukri Gudaçi (13. 4.1960 – 21.5.1999)

Ekrem Shukri Gudaçi (13. 4.1960 - 21.5.1999)

Ekrem Gudaçi u lind në Stagovë të Kaçanikut, më 13 prill 1960. Ishte fëmija i shtatë në familje. Rrjedh prej një familjeje me gjendje të mesme ekonomike, po me traditë kombëtare. Shkollimin fillor e kreu në vendlindje, me sukses të shkëlqyeshëm, të mesmen në Kaçanik, ku gjithashtu u dallua për ...

Më shumë...

Sahit Mursel Avdulli (6.6.1971 – 21.5.1999)

Me 21 maj 2018 do të nderohet dëshmori i kombit Sahit Avdulli në 19 vjetorin e rënjes heroike heroike të tij

Dëshmori Sahit Avdulli u lind në fshatin Gjytezë (ish – Dubovc) të komunës së Vushtrrisë. Pas kryerjes së shkollës fillore në fshatin e lindjes dhe asaj të mesme në Vushtrri, mbeti i papunë. Prindërit, Murseli e Rrahimja, i patën tetë fëmijë: Sahitin, Remzijen, Zenunin, Halitin, Salën, Safeten, Sabriun dhe Rifeten. ...

Më shumë...