MIT KS
Fillimi / Dëshmorët (faqe 10)

Dëshmorët

Hasan Beqir Shala (22.5.1979 – 23.5.1999)

Hasan Beqir Shala (22.5.1979 – 23.5.1999)

Dëshmori Hasan Shala është djali i Beqirit dhe i Hafijes. Ai është i lindur në fshatin Nënkala (ish-Vuçak) të Drenasit, më 22.5.1979. Beqiri dhe Hafia kanë rritur pesë bij: Rrahmanin, Rasimin, Naimin, Fazliun dhe Hasanin, si dhe pesë bija: Halimen, Sofën, Sadberen, Sadeten dhe Valdeten. Hasani ishte sugari i familjes. ...

Më shumë...

Danush Miftar Kurtaj (8.3.1961 – 22.5.1999)

Danush Miftar Kurtaj (8.3.1961 – 22.5.1999)

Danush Kurtaj lindi në fshatin Gabrricë të komunës së Kaçanikut, më 8mars të vitit 1961. Ishte biri i Miftarit dhe i nënë, Eminesë. Mësimet fillestare i kreu ne vendlindje, ndërsa shkollen e mesme, në Kaçanik. Qysh i ri e ndien peshën e rëndë të shtypjes dhe të shfrytëzimit nga kolonizatorët ...

Më shumë...

Besim Hazir Paçarizi (12.9.1969 – 22.5.1999)

Besim Hazir Paçarizi (12.9.1969 – 22.5.1999)

Besim Paçarizi u lind më 12.9.1969, në Dragobil të Malishevës, nga babë Haziri dhe nënë, Hajrie Kryeziu nga Mleqani, të cilët sollën në jetë shtatë fëmijë: Ismeti, Sadia, Zeneli, Zejnia, Ganimetja, Besimi dhe Besniku. Besimi arsimin fillor e mbaroi në Shkollën Fillore “Abdyl Frashëri’ në Prizren, kurse të mesmen, Gjimnazin ...

Më shumë...

Arsim Ahmet Zogiani (21.2.1976 – 22.5.1999)

Sot shënohet 19-vjetori i rënies së dëshmorit, Arsim Ahmet Zogiani, nga fshati Harilaq i Fushë Kosovës

Fshati Harilaq i komunës së Fushë Kosovës kishte një pozitë të veçantë strategjike, në kohën kur Kosova ndodhej e pushtuar nga Serbia. Të tillë e bënte këtë pozitë shtrirja e tij rrëzë kodrës së Goleshit, në barkun e së cilës strukej misteri i krimit dhe i vdekjes. Në nëntokën e ...

Më shumë...

Besim Aziz Kabashi (9.5.1972 – 22.5.1999)

Besim Aziz Kabashi (9.5.1972 – 22.5.1999)

Pas betejave të 25, 26 e 27 tetorit 1998, të zhvilluara në kodrat vreshtare të “Izbishtit” të Retisë, me pretekst që forcat serbe dhe punonjësit e vreshtarisë së Rahavecit ta vjelin rrushin, pas dërgimit të një grupi të madh për t’u riarmatosur e veçanërisht pas rënies heroike të Xhelal Hajdës-Tonit, ...

Më shumë...

Tefik Bafti Raka (14.3.1939 – 22.5.1999)

Tefik Bafti Raka (14.3.1939 – 22.5.1999)

Treva e Kaçanikut në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë viteve 1998-1999, ka dhënë 98 dëshmorë për çlirimin e Kosovës nga okupatori serb. Tefik Raka lindi më 14 mars të vitit 1939 në qytetin e Kaçanikut. Ishte bir i një familjeje punëtore. Babai Baftiu dhe nëna Arifja rritën 9 ...

Më shumë...

Blerim Hamit Zuçaku (20.5.1968 – 22.5.1999)

Blerim Hamit Zuçaku (20.5.1968 - 22.5.1999)

Blerim Zuçaku u lind më 20 maj 1968 në Vushtrri. Prindërit e tij, Hamiti e Afija i patën shtatë fëmijë: Shefkien, Halimen, Hidajeten, Hanën, Elhamen, Blerimin dhe Dritën. Shkollën fillore dhe të mesmen, Blerimi i kreu në vendlindje. Babai i tij, Hamiti, kishte marrë pjesë në brigadën çlirimtare të Shaban ...

Më shumë...

Ramiz Ramë Memia (15.8.1968 – 22.5.1999)

Ramiz Ramë Memia (15.8.1968 – 22.5.1999)

Në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u radhitën edhe shumë oficerë dhe ushtarë nga Shqipëria administrative, shumë prej të cilëve edhe ranë në frontet e luftës për çlirimin e Kosovës së robëruar. Në mesin e atyre që ranë në altarin e lirisë janë eprorët Tahir Sinani nga Tropoja, Indrit ...

Më shumë...

Avdylgafurr Merxhan Luma (12.4.1961 – 22.5.1999)

Avdylgafurr Merxhan Luma (12.4.1961 - 22.5.1999)

Në agun e 12 prillit të vitit 1961, derisa bora e Sharrit ende dyluftonte me lulevjollcat që dëshironin të mbulonin fushat dhe malet e Qafës së Shqipes, nënë Zylfija lindi më të bukurin djalë, Avdylgafurrin, të cilin që nga fëmijëria; babai, nëna, familja dhe shokët e tij do ta thërrasin ...

Më shumë...

Suad Isen Brava (11.3.1982 – 22.5.1999)

Suad Isen Brava (11.3.1982 – 22.5.1999)

Dëshmori Suad Brava u lind më 11 mars të vitit 1982 në fshatin Puset e Nikës të Hanit të Elezit. Ai rrjedh nga një familje me traditë kombëtare, pjesëtarët e së cilës, Islam Brava, Nazmi Brava, e Rufat Brava kishin vuajtur shumë vite burg në kohën e Jugosllavisë titiste. Si ...

Më shumë...

Halil Nezir Meta (20.9.1967 – 22.5.1999)

Halil Nezir Meta (20.9.1967 - 22.5.1999)

Krojmiri, luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i ka dhënë dëshmorët: Halil Metaj, Enver Olluri, Qamil Olluri dhe Isa Olluri, martirët: Afërditë Qeriqi dhe Musë Bungu. Gjatë kohës së luftës së UÇK-së, Krojmiri ishte ndër qendrat më të forta të mobilizimit dhe strehimit të popullatës së zhvendosur. Në grykën e ...

Më shumë...

Mejdi Hajrush Dalloshi (1.1.1944 – 21.5.1999)

Mejdi Hajrush Dalloshi (1.1.1944 - 21.5.1999)

Mejdi Dalloshi lindi më 1 janar të vitit 1944 rrëzë Malit Sharr, në lagjen Soponicë të Doganajve të Kaçanikut. Në fshatin e lindjes mbaroi katër vitet e para të shkollës fillore, kurse katër vitet e tjera i përfundoi në shkollën fillore “Emin Duraku”. Ishte nxënës i dalluar. Mejdiu fëmijërinë e ...

Më shumë...

Myrtë Rexhë Zeneli (11.10.1962 – 21.5.1998)

Myrtë Rexhë Zeneli (11.10.1962 – 21.5.1998)

Në epopenë e lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, krahas Gllogjanit heroik, në Dukagjin shquhej edhe Jabllanica e Dushkajës, banorët liridashës e së cilës lirisë së Kosovës ia falën njëmbëdhjetë dëshmorë. Jo vetëm njëherë banorët e këtij fshati heroik ishin gjakosur nga formacionet banditeske të armatosuea shtetërore serbe. Myrtë Zeneli ...

Më shumë...

Arben Aziz Haliti (2.1.1976 – 21.5.1998)

Sot me nderime do rivarroset dëshmori i kombit, Arben Haliti në Marinë të Skenderajt

Arbeni ishte i biri i Azizit dhe Nazmies. Ka lindur në fshatin Ozdrim të komunës së Klinës, më 2 janar 1976. Familja e tij ishte e njohur për tradita patriotike. Vitet e para të shkollimit i kreu në fshatin Jashanicë, kurse tetë vjeçaren e kreu në shkollën e fshtatit Shtupel. ...

Më shumë...

Kemal Halim Thaçi (1.1.1955 – 21.5.1999)

Kemal Halim Thaçi (1.1.1955 – 21.5.1999)

Kemal Halim Thaçi u lind më 1.1.1955, në fshatin Runjevë të Komunës së Kaçanikut. Shkollën fillore e kreu në Kaçanik në shkollën „Emin Duraku“. Në pamundësi që të vazhdonte shkollimin e mëtutjeshëm, për shkak të gjendjes së vështirë ekonomike, ai u detyrua të punojë në kooperativën bujqësore „Ramadan Agushi“, njëherë ...

Më shumë...

Ajet Cenë Rexhaj (27.11.1967 – 21.5.1999)

Ajet Cenë Rexhaj (27.11.1967 - 21.5.1999)

Prindërit Cenë e Hylë Rexhaj, nga fshati Jabllanicë e Madhe i komunës së Pejës, rritën katër djemë e një vajzë: Mehmetin, Ajetin, Hetemin, Emrushin dhe Hidajeten. Tre djemtë, Mehmetin, Ajetin e Hetemin, atyre ua mori atdheu, liria e tij. Me gjakun e tyre u bënë themelet e kësaj lirie. Dëshmori ...

Më shumë...