Intervista

RKL: Intervistë me ministrin e Tregtisë dhe Industrisë, Lutfi Zharku

RKL: Zotëri ministër, cilat aktivitete i ka zhvilluar ministria të cilin ju e drejtoni për biznesin e vendit tonë? Lutfi Zharku: Të gjitha aktivitetet që i ka zhvilluar vitin e kaluar dhe po i zhvillon MTI-ja natyrisht që janë në interes të biznesit dhe zhvillimit të ekonomisë së vendit tonë. …

Më shumë...

RKL: Intervistë me zëvendës-ministrin e MEM-it, z. Blerim Rexha

RKL përshëndetje i nderuari zëvendës-ministër nga Radio-Kosova e lirë Blerim Rexha: Ju lutem, shumë besoj se radio Kosova e Lirë ka qenë dhe do të jetë gjithmonë e mirëseardhur në Ministrinë tonë e do të jetë kështu edhe më tutje. RKL: Cilat janë përparësitë e Ministrisë së Energjisë dhe Minierave …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me kryetarin e kuvendit komunal të Rahovecit z.Qazim Qeska

RKL: Përshëndetje në emër të stafit dhe drejtorisë së Radios Kosova e Lirë Faleminderit për praninë tuaj këtu në komunën e Rahovecit. Jam Qazim Qeska kryetar i komunës së Rahovecit, i zgjedhur me votën e lire të qytetarëve, në zgjedhjet e vitit 2007, mandatin e kam marrë në vitin 2008. …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me kryetarin e komunës së Prizrenit, z. Ramadan Muja

RKL: Zotëri kryetar! Me rastin e marrjes së postit të kryetarit të komunës së Prizrenit jeni përcaktuar për ndryshime rrënjësore pozitive. Sa keni arritur në këtë drejtim? Ramadan Muja: Është e vërtetë që gjatë fushatës elektorale vitin e kaluar jam deklaruar se me gjithë stafin tim profesional do ta japim …

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me drejtorin e Kompanisë së Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, z. Skënder Bublaku

RKL: Z. Bublaku, cila është rëndësia e nënshkrimit të marrëveshjes së Memorandumit në mes Kompanisë të cilën ju e menaxhoni, MEF-it dhe Bankës gjermane KFË, nga e cila Kompania përfiton 8 milion euro donacion lidhur me përmirësimin e infrastrukturës dhe ngritjen e shkallës së inkasimit. Bublaku: Shumë e vërtetë, ne …

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Kuvendit të Kosovës, z. Jakup Krasniqi

RKL: Zotëri Krasniqi keni qëndruar për një vizitë javore në Amerikë, keni biseduar me shumë personalitete të larta të këtij vendi, cila është përshtypja e juaj e përgjithshme nga kjo vizitë? Krasniqi: Përshtypja ime është se SHBA-të vazhdojnë të jenë një mbështetës i fuqishëm politik i të gjitha proceseve në …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me z. Enver Hoxhaj, ministër i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë

RKL: Zoti ministër do të ishte me interes që për dëgjuesit tanë fillimisht të njoftohen me detyrat angazhimet dhe aktivitetin e përgjithshëm që kryen kjo ministri? E.Hoxhaj: Qeveria e Kosovës ka vendosur që arsimin ta shndërrojë në prioritet të saj kombëtar. Deri më tash ne kemi bërë përpjekje maksimale qoftë …

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Prizrenit, Z. Ramadan Muja

RKL: Z. Kryetar, cilat të arritura konkrete do t’i veçoni për këtë vit ? Ramadan Muja: Unë, para se t’i veçoja të arriturat gjatë këtij viti, d.m.th gjatë këtij 4 mujori e gjysmë, unë do të isha ndalur, do ta kisha nënvizuar edhe punën e mundimshme edhe për elektoratin edhe …

Më shumë...

Fjala e Adem Shehut, komandant i Brigadës 153 në Llap, më 18 prill 2010 në manifestimin kushtuar dëshmorëve të UÇK-së, në Viti të Marecit

Të respektuar  familje të dëshmorëve, të dashur vëllezër e motra të Marecit të Gollakut! Pas një karriere ushtarake 20 vjet në Tiranë gjeta dhe u pozicionova në një ushtri që lindi në luftë, u rrit në luftë, mori fizionominë të një ushtrie moderne dhe e kreu misionin ushtarak në interes …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me deputetin e Kuvendit të Kosovës, Hydajet Hyseni

RKL: Në historinë e Lëvizjes Kombëtare jeni identifikuar si lider i protestave të marsit dhe të prillit  vitit 1981. Dihet se aso kohe keni qenë  i organizuar në GMLK, keni vepruar një kohë ilegalisht, por edhe keni mbajtur fjalimin, ta quajmë historik, në qendër të Prishtinës, më 2 prill të …

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me z. Arben Gjuka, drejtor menaxhues i KEK-ut

RKL: Z. Gjuka! Korporata Energjetike e Kosovës është ndërmarrja e vetme energjetike në vend. Pas luftës e deri tani, KEK-u ka qenë Korporata më e përfolur në vend, në radhë të parë në mungesë të një menaxhimi efikas. A janë tejkaluar krizat e rënda në menaxhimin e duhur të Korporatës? …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi, intervistë me ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, z. Idriz Vehapi

Z. ministër për fillim të bisedës sonë, na segmentoni disa punët primare të Ministrisë të cilën e drejtoni, e cila përfshin një gamë të gjerë të aktiviteteve. Vehapi: Bujqësia mbetet njëra nga degët më të rëndësishme të ekonomisë. Ajo ofron mundësi të mëdha të punësimin dhe të kursimit. Mandati i …

Më shumë...

Intervistë e gazetares, Arbanë Qeriqi me ministrin e Financave dhe të Ekonomisë, z. Ahmet Shala

Zoti ministër, kanë kaluar disa muaj qysh kur e keni marrë postin e ministrit të Ekonomisë dhe Financave. Cilën gjendje e keni trashëguar dhe çfarë keni arritur gjatë kësaj gjendje kohore? Ahmet Shala: Konsideroj, që karshi sfidave të cilat janë trashëguar, jo vetëm në këtë ministri, por në gjithë gjendjen …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me kryetarin e kuvendit komunal të Lypjanit, Shukri Buja

Arbanë Qeriqi: Z. Buja keni qenë komandant i Zonës Operative të Neredimes gjatë luftës ndërkohë që pas luftës keni kaluar nëpër peripeci të shumta, por shpallja e pavarësisë së Kosovës u gjeti në postin e kryetarit të komunës së Lypjanit, si ndiheni tani? Shukri Buja: Ndihem se kam përgjegjësi bukur …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me ministrin e Shërbimeve Publike, prof. dr. Arsim Bajramin

Z. ministër! Cilat janë angazhimet aktuale konkrete të ministrisë të cilën e drejtoni? Angazhimet e MSHP së përputhen edhe me angazhimet e qeverisë. Siç e dini qeveria në fillimin e parë te muajit është marre kryesisht me procesin e shtet ndërtimit, me procesin e deklarimit dhe sigurimit të njohjes së …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi

Në prag të Shpalljes së Pavarësisë, kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe ish- zëdhënësi i UÇK-së z Jakup Krasniqi i ka dhënë një intervistë Radios-Kosova e lirë, me ç rast ka spikatur disa segmente të rrugës diplomatike deri te shpallja e pavarësisë së Kosovës.  Z. Krasniqi, tashmë dihet me siguri …

Më shumë...