MASH e anulon tenderin prej 1.3 milion euro për krijimin e sistemit të digjitalizimit për menaxhimin e arsimit.

Cilësia e mësimit në Kosovë ndër tri vendet e fundit të botës, por zyrtarët e arsimit nuk skuqen as japin dorëheqje

Kosova sërish  është radhitur ndër shtet e  fundit në testin ndërkombëtar PISA 2018. Sipas rezultateve të OECD në lexim, matematikë dhe shkencë,  Kosova radhitet në vendin e 3 nga fundi. Ajo  ka lënë mbrapa vetëm Republikën Domenikane dhe Filipinet. Kosova është në vendin e 76 nga gjithsej 78 vendet pjesëmarrëse derisa Shqipëria ndodhet në vendin e 62. Vendin e parë e mban Estonia e pasuar nga Kanada dhe Finlanda. Ky është rezultati i turpit të Qeverisë së Kosovës, Ministrisë së Arsimit e të Kulturës dhe përgjithësisht të gjitha shkollave tona. Dhe pavarësisht këtij rezultati fatal krerët e “arsimuar” të arsimit as nuk skuqen, as u vjen turp, as mendon kush të japë përgjegjësi për këtë shkatërrim të arsimit në Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Bahtiri: Ura e Ibrit do të hapet së shpejti dhe hapjen e saj nuk mund ta kushtëzoj askush

Ura e Ibrit, që ndanë Mitrovicën në dy pjesë, nxit pa siguri në mesin e diplomatëve dhe faktorëve ndërkombëtarë të sigurisë

Ura e Ibrit, që ndanë Mitrovicën ka ngritur shqetësime në mesin e diplomatëve dhe aktorëve …