Daniel Serwer: NATO-ja po mbështet fuqishëm Beogradin, kundër krijimit të Ushtrisë së Kosovës

Daniel Serwer: Vlerëson iniciativën e Thaçit për transformimin e FSK-së, themelimi i ushtrisë së Kosovës është vonuar për disa vite

Njohësi i çështjeve të Ballkanit, Daniel Serwer, e vlerëson nismën e Thaçit për ta transformuar FSK-në në ushtri. Ai ka thënë se themelimi i ushtrisë së Kosovës, është vonuar për disa vite. “Unë nuk e di pse ka ndodhur. Duhet të kemi të qartë se KFOR-i nuk do të qëndrojë përherë në Kosovë, ndoshta deri në 5 vite, ose më shumë”, ka thënë Serwer për RTK-në. Ai ka vlerësuar nisëm e kryetarit të Kosovës për transformimin e FSK-së. “Mendoj se është nismë e mirë për të ngritur këtë çështje dhe për të shtyrë përpara, por do të ishte më e mirë bashkë me serbët se sa kundër serbëve, mendoj për serbët në Kosovë. Është e qartë se do t’ju duhet mbështetje e NATO-s”, ka theksuar Serwer.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Nismës, Fatmir Limaj, i ka kritikuar kryetarin e Vetëvendosjes, Albin Kurti dhe kryetarin e PDK-së, Memli Krasniqi

Kryetari  i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka kritikuar ashpër kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, …