Zëvendëspresidenti i Konfederatës Evropiane të Veteranëve të Luftës, Astrit Leka: Franca të mos gabojë, Haradinaj duhet të lirohet

Zëvendëspresidenti i Konfederatës Evropiane të Veteranëve të Luftës, Astrit Leka: Franca të mos gabojë, Haradinaj duhet të lirohet

Zëvendëspresidenti i Konfederatës Evropiane të Veteranëve të Luftës, Astrit Leka, ka bërë të ditur se para datës 27 prill, do t’i dërgoi një letër kryetarit të Francës, François Hollande, në lidhje me rastin e ndalimit të ish-kryeministrit dhe  ish-komandantit të UÇK-së Ramush Haradinajt. Ai ka thënë se ka raporte të mira me shtetin e Francës. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Leka ka theksuar se Haradinaj duhet të lirohet dhe pret që Franca të mos gaboj me këtë rast. Me tutje ai ka shtuar se të drejtat e njeriut janë shkelur me ndalimin e Haradinajt, i cili është shpallur i pafajshëm dy herë nga Gjykata e Hagës. Leka ka folur edhe për ndihmën që ka dhënë për pranimin e OVL-UÇK-së si vëzhguese në Federatën Botërore të Veteranëve të Luftës.

Kontrolloni gjithashtu

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që Qeveria e këtij vendi ta njohë, pavarësinë e Kosovës

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që  Qeveria e këtij vendi ta …