Sali Berisha

DASH: Rastet më të fundit në Shqipëri janë përpjekje për dhunë nga një ish-lider, i shpallur non grata për korrupsion

Departamenti Amerikan i Shtetit, në raportin për klimën e investimeve në Shqipëri, duke iu referuar kryetarit të Partisë Demokratike, Sali Berisha edhe pse nuk i ka përmendur emrin, ka saktësuar se dhuna politike është e rrallë, rastet më të fundit janë një përpjekje e udhëhequr nga një ish-lider shqiptar i shpallur non grata për korrupsion”. Në raport, citohet edhe vrasja e katër protestueseve në 21 janar të vitit 2011, në kohë kur Sali Berisha ishte në krye të qeverisë. Ai për të shkelur selinë e partisë në janar të viti 2022 kërkonte ndërhyrjen e policisë dhe protestat politike në vitin 2019 që përfshinin raste të mosbindjes civile, ishin të ulëta,  niveli i dhunës dhe dëmtimi i pronës, si dhe përdorimi i gazit lotsjellës nga policia. Zgjedhjet e prillit të vitit 2021 dhe kalimi në një qeveri të re ishin paqësore, ashtu si edhe zgjedhjet lokale të qershorit të viti 2019. Në marrëdhëniet e saj të jashtme, Shqipëria zakonisht ka inkurajuar stabilitetin në rajon dhe ruan marrëdhënie përgjithësisht miqësore me vendet fqinje, thuhet mes tjeras në raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit.

Kontrolloni gjithashtu

Nga zjarri që ka përfshirë një kishë në Egjipt, kanë humbur jetën 41 persona dhe shumë të tjerë janë plagosur

Nga zjarri që ka përfshirë një kishë në Egjipt, kanë humbur jetën 41 persona dhe …