Dashamir Alliu

Dashamir Alliu: Ku konkretisht duhet ta orjentojë përkushtimin komuniteti Çam

Ku konkretisht duhet ti orjentojn përkushtimin impejimin e tyre  komuniteti Cam, dhe liderit përfaqsusit e tyre të vendosur në Shqiperin londineze” pasë përfundimit të  luftës  së dytë Botrore” pasë Genocidit nga shteti Grekoshovinist-Zervist.

Konkretisht ku  duhet t’i orientojnë përkufizojn  përkushtimin-energjitë komuniteti Çam (i shpërngulur vendosur në Shqipërinë tonë londineze pas  vrasjeve shpërnguljes gjenocidit të shtetit Grekoshovinist Zervis dhe nga kisha e tyre Genocidiste pseudo-orthodokse  kanibaleske kundrejt kombit tonë shqiptarë), pra edhe liderit përfaqësuesit  e tyre, në indologji të orientimëve  majtiste  -djathtiste të skenën sonë politike londineze, apo si komunitet lidër përfaqsus  të tyre, të vetmin përkushtim impenjimin duhet të kenë përkushtimin orientimin patriotik atdhetare, deri në zgjidhjen përfundimtarë të çështjes kauzës  Çame, pra rikthimin e tyre në krahinën shqiptare për të jetuar banuar në shtëpitë vatrat tokat e parardhësve të tyre.

I nderuar lexues,  argumenti arsyeja  e vetme që këtë ”Opinion Reagim”e  kam titulluar (pyetësor-këshillus sugjerus ) kundrejt komunitetit Çam dhe liderëve të tyre, ka të bëjë për faktin arsyen e thjeshtë, sepse në këto vitet e pas 90-tave, pikërisht kjo popullatë shqiptare e shpërngulur vendosur në Shqipërinë tonë londineze pas gjenocidit Zervist, pra si komunitetin është mashtruar manipuluar me premtime mashtrime nga ty dy kahet politik të majtë dhe të djathtë që të votojnë për partitë e tyre majtiste apo pseudo-djathtiste, sepse ata do të përkushtoheshin në zgjidhjen përfundimtarë të çështjes së Çamërisë.

Dhe siç edhe e  dimë tashmë, këto  pseudo premtime kanë qenë thjeshtë mashtrime para elektorale të dy poleve politik majtist dhe djathtist. Dhe në etapat e mëvonshme shqiptarët e Çamërisë dhe liderit e tyre të zhgënjyer mashtruar-manipuluar  ne ekstremitet nga këto partitë tona majtiste pseudodjathtiste londineze, krijuan shoqata partitë e tyre për tu votuar që të ishin të pranishëm me deputetet e tyre në parlamentin tonë londinez, duke menduar shpresuar se me deputetët e tyre do të  kontribuonin sensibilizonin ndërkombëtarizonin  zgjidhjen përfundimtare të  çështjes Çame, por edhe kjo alternativ e formimit të partive që identifikoheshin votohoheshin  nga komuniteti Çam  dhe nga shqiptarë patriot atdhetare nga mbarë Shqipëria jonë  londineze, nuk i dha rezultatet e duhura për zgjidhjen e çështjes kauzës Çame.

Pra, i gjithë ky përkushtim investim energjik në aspektin teorik propogandistik   intelektual patriotik atdhetarë financiare ka rezultuar  i dështuar, si në aspektin periudhën kur ky komunitet vototonte  partitë e majta apo të djathta londineze, por edhe kur krijoje partitë”PDIU-në që identifikoheshin me komunitetin Çam  rezultate konkrete  pozitive  në zgjidhjen e çështjes kauzës Çame nuk pati.

Prandaj, tashmë është momenti i fundit që komuniteti çam dhe liderit e tyre duhet të reflektojnë, dhe t’i orientojnë-kanalizojnë energjitë përkushtimin e tyre për zgjidhjen e çështjes çame.

Sepse edhe nëse ne si shqiptarë londinezë do të votonim unanimisht 100 %  liderit përfaqsusit  deputetët e partive të komunitetit Çam dhe 120-të deputetet e parlamentit tonë londinez t’i përkisnin komunitetit Çam.

Çfarë do te të bënin këta 120-të deputet çam, do t’i shpallin luftë shtetit Grek? Identik sikurse na ka shpallur luftë (ata pra shteti grek qe nga viti 1941 gjate pushtimit fashist ne si shtet londinez) dhe jemi në gjendje lufte me shtetin Grekoshovinist.

Pra Çështja e krahinës shqiptare dhe rikthimin e kësaj popullsisë në vatrat e tyre stërgjyshore, nuk mund të zgjidhet edhe nëse të gjitha institucionet shtetërore dhe kryetare Bashkësisë ne si shqiptarë londinez i votojmë të gjithë nga komuniteti Çam.

Sepse nëse shqiptarët e Kosovës dhe të Maqedonisë Iliridës do të kishin pasur këto lloj dëshirash apetitesh  pretendimesh  identik njëjtë sikurse komuniteti Çam dhe liderit e tyre për tu bërë deputet ministra  kryetare Bashkësisë etj, Kosova e pavarur e sotme do te ishte një ëndërr dhe jo realitet dhe jo shteti i dytë shqiptarë në Ballkan, por edhe për shqiptarët e Ilirides Luginës së Preshevës, Malit të Zi të cilët gradualisht pas pranimin në NATO të kësaj krijese sllave shqiptaret e Malit të Zi po i fitojnë të drejtat e tyre gradualisht kronologjikisht .

Pra komuniteti Çam (i vendosur në Shqipërinë londineze pas gjenocidit Zervist) dhe liderit e tyre nuk duhet të kenë të tilla pretendime  apo anime infektime orjentime përkushtime  partiake majtiste apo djathtiste, të vetmin busull orientimi në agjendën e tyre duhet të kenë  përkushtimin impenjimin patriotik atdhetare për zgjidhjen e çështjes kauzës Çame, dhe mos t’i konsumojnë energjitë financat për  tu zgjedhur deputet ministra apo kryetare Bashkësisë.

Është interesant dhe e paimagjinueshmja se liderit e komunitetit Çam në protestat reagimet që janë mbajtur dhe vazhdoj të mbahen nga ne si shqiptarë londinez”në këto vitet e pas 90-tave të pasudemokracisë pseudo-pluralizmit” kanë ndejur indiferent ose maksimumi   ekstrimiteti  revolta e tyre kundrejt ketyre pelegrinve provokatore helenistik grek , ka qën ndonjë deklarim prononcim teorik melankolik , konkretisht edhe në protestën e fundit që u mbajt në Gjirokastër më datën 8-dhjetor , kundrejt pelegrinishteve terroristëve të Agimit të Zi Grekoshovinist,prania prezenca e liderëve të komunitetit Çam dhe e shoqatës Çamëria në këtë protestë s’ishte kërkund, pra mungonte prezenca e tyre fizike në këtë protestë kundër  provokatorëve grekoshovinist, mund të ketë pasur individ më iniciativave e tyre individuale nga komuniteti Çam që ju kanë bashkangjitur këtyre protestave mbarëkombëtare shqiptare kundër këtyre peligrinishteve provokator Helenistik grek, por si lider të këtyre shoqatave partive që identifikohen me çështjen kauzën e krahinës shqiptare të Çamërisë nuk i kanë përkrahur nuk i  janë bërë thirrje komunitetit Çam që të solidarizohen më këto protesta mbarëkombëtare anti-helenistike.

Përjashto nonjë rast tepër të rrallë, ku kryetarët e këtyre  shoqatave partive që identifikohen me çështjen kauzën çame, kanë bërë pelegrinazhin e tyre të përvitshëm deri në fshatin Kllogjer  ku tashmë është ndërtuar një memorjal  dedikuar genocidit holokaustit Grekosh shovinist kundrejt popullsise se martirizuarë të çamërisë,porë kanë bërë edhe   ndonjë pseudo-protestë, nëpër lulishtet bulevardet rrugicat e Tiranës, apo tek Ambasada Greke në Tiran, Por çështja çame nuk zgjidhet duke protestuar nëpër  lulishtet bulevardet e Tiranës apo duke u bërë deputet   në parlametin shqiptarë apo ministër kryetarë bashkije.

Gjithashtu, interesantja ka qenë dhe vazhdon të jetë, se pjesa më e madhe e këtyre liderëve të komunitetit Çam ankohen në ekstremitet në të gjitha tubimet prononcimet deklarimet e tyre mediatike televizive gazetareske, se regjimi monist diktatorial  50 vjeçare i Enver Hoxhës, ka bërë gjenocid kundrejt tyre si komunitet edhe më egër se  shteti greko shovinist  kisha genicidiste greke dhe Napolon Zerva? (Ky paralelizëm barazim i genocidit  të bërë nga shteti shovinist grek Zervist kundrejt shqiptarëve të Çamërisë, pra një barazim ekuilibrim paralelizëm i këtyre krimeve genocidiste greke, me periudhë qeverisëse 50 vjeçare të sistemit qeverises të  Enver Hoxhës, është një psikopatizem skizofrenizmin ”i papranushëm kundrejt jashtë çdo realiteti ”.

Sepse një barazim paralelizëm i këtyre krimeve shtetërore akademike ushtarake kishtare ortodokse greke  , pra të shtetit grek kundrejt shqiptarëve të Çamërisë, me atë persekutim përndjekje-burgosja apo edhe vrasje që ka në ndodhur në realitet gjatë sistemit monist jo vetëm kundrejt komunitetit Çam, por këto persekutimi përndjekje internime  arrestimi kanë ndodhur janë implementuar kundrejt të gjithë shqiptarë londinezë pa dallime selektime  diferencime, pra ai ishë  sistem monist londinez në këto krime anti-humane anti-njerëzore nuk ka selektuare persekutuar internuarë arrestuare burgosurë ekzekutuarë vetëm komunitetin Çam.

Pra ky paralelizëm deklarim i liderëve nga komuniteti Çam, se Enver Hoxha ka bërë krime gjenocid më shumë se shteti grek, kisha greke Zerviste kundrejt shqiptarëve të Çamërisë, është një amistim rehabilitimit falje e krimeve të bërë nga shteti kisha greke zerviste, dhe sipas këtyre  deklarimëve prononcimëve nga liderit përfaqsusit e shqiptarve të Camërisë .

Për shpërnguljen shfarosjen e shqiptarve të Camërisë nga  ajo krahina shqiptare e Camërisë  , na lë të dyshojm hamendësojn nënkuptojmë se për tragjedine genocidin shpërnguljen biblike të popullsisë së shqiptarve të Camërisë  , akuzohet për  këtë tragjedi  gjenocidin shpërnguljen vrasjet dhunimet kundrejt shqiptarëve te Çamërisë, regjimi 50-vjeçare monist i Enver Hoxhës, pra na len të nënkuptojmë dyshojnë se fajtori kryesor për gjenocidin kundrejt shqiptarëve të Çamërisë shpërnguljen nga krahina shqiptare e Camërisë , fajtori dhe përgjegjës na  paska qenë ky shtet shqiptarë londinez, dhe ajo kastë qeverisese  moniste diktatoriale  50-të vjeçare  (Realiteti  faktik ka që se regjimi i Enver Hoxhën sa i përket krimeve të tij kundrejt bashkëkombëseve të tij shqiptarë nuk ka bërë selektimin diferincimin  apo përjashtme, por këto krime me motive politike i ka prekur të gjitha shtresat e asaj Shqipërie londineze të asaj periudhe moniste diktatoriale), dhe nuk ka selektuar paragjykuar përndjekur persekutuar anatemuar  internuare  burgosur vrarë vetëm komunitetin Çam.

Por fatkeqësisht, është edhe një fenomen tjetër sa i  përket me disa përfaqësues lider të këtij komuniteti  opionist publicist shkrimtarë, por edhe disa gazeta faqe interneti portale që identifikohen  prononcohen me çështjen kauzën Çame, pra prononcimet deklarimet thirrje e tyre në këto vitet e pas 90-tave kur ka pasur pakënaqësi  demonstrata popullore studentore (në Shqipërinë tonë londineze) protesta kryesisht për motive politike (jo ekonomike apo për zgjidhjen e çështjes kombëtare), pikërisht këta lider të komunitetit Çam opionist gazetar që i menaxhojnë këto gazeta televizione faqe interneti portale, i shprehin këto animet infektimet e tyre pseudo-djathtiste (anti-majtiste) dhe bëjnë thirrje këtyre protestuesve të indoktrinuar-infektuar dirigjuar politikisht) për rrëzimin e këtyre qeverive londineze, kryesisht kanë qënë dhe vazhdojnë të jenë kundër këtyre qeverive londineze me orientim të majë.

Por nga këndvështrimi analizimi im, komunitetit Çam dhe liderëve të tyre nuk duhet t’ju interesojë dhe të paragjykojnë anatemojnë demonizojn akuzojnë për dështimet e tyre në fushatat, para dhe pasë-zgjedhore  për tu perfaqsuar në parlamentin shqiptarë , apo kurë kanë klandiduar për tu zgjedhur kryetarë bashkishë, por kanë deshtuar për tu zgjedhur, dhe akuzojn vjellin zi e terr me akuzat e tyre pikerisht kundrejt  këtyre  partive  londineze djathtiste apo majtiste për deshtimin mosgjedhjen e tyre në këto fushata zgjedhore , këto parti me orientim të majtë apo edhe të djathtë.Pra  përkushtimi impenjimi i tyre i vetëm duhet të jetë përkushtimi kombëtarë atdhetarë për zgjidhjen përfundimtare të çështjes Çame.

Sepse parti me orientim të majë nuk ka vetëm në Shqipërinë tonë londineze (edhe nëse këta lider të komunitetit Çam  opionist drejtrus gazetash, portalesh faqesh interneti , e kanë alergji nuk e duan nuk e simpatizojnë idologjinë doktrinën  orientimin-deklarimin  majtist të këtyre partive majtiste londineze, kët  nuk mund ta ndryshojnë këtë realitet në skenën  politike të kësajë shqipërije londineze), Sepse  e gjithë Evropa pothuajse udhëhiqet qeveriset nga parti me orientim të majë.

Si përfundim komuniteti i shqiptarëve të Çamërisë liderit e tyre (identik sikurse shqiptarët e Kosovës-Iliridës dhe si lider përfaqësues të tyre) të vetmin përkushtim impenjim të tyrin primar duhet të kenë (jo cili fraksion qeverisës majtist apo djathtist qeverisëse në Shqipërinë londineze) por  në agjendën e tyre duhet të kenë vetëm përkushtimin kombëtarë atdhetarë kauzën e krahinës shqiptare të Çamërisë.

Shkruar nga: Dashamir Alliu ish vullnetarë i UÇK-së.

Kontrolloni gjithashtu

RAMIZ KELMENDI: DITA E DITËS SË ÇLIRIMIT TË KOSOVËS DHE LIDERËT POLITIK E USHTARAK TË UÇK-së

– Liderët e UÇK-së në këtë festë të çlirimit janë duke u mbajtur në hapësirat …