Dashamir Alliu

Dashamir Alliu: kundrejt largimeve, dezertimeve të disa deputetëve nga Lëvizja Vetëvendosje

A ka arsye argumente që të ndjehen jenë të zhgënjyer dekurajuar-pesimist të tradhtuar  keqpërdorur-manipuluar, simpatizantët anëtarësia elektorati votuesit 24-karat atdhetar shqiptarë  i Lëvizjes Vetëvendosje, konkretisht nga  ish udhëheqësia themeluesit dhe lideri shpirtëror i kësaj lëvizje Albin Kurti, tek të cilët kanë besuar shpresuar se kontributi përkushtimi vota e tyre do të zgjidhte deputet  personat individët  e duhur të sinqertë me biografi civile të pastër atdhetare  njerëzore  morale  me integritet fisnikëri  të padyshimtë  në çdo aspekt sferë të jetës  patriotë atdhetarë të dëshmuar, dhe se kanë imagjinuar ëndërruar  se  pikërisht vota e tyre do të keqpërdorej privatizohej, do të zgjidhte deputetë  individ, pa as një lloj integriteti apo  kontributi atdhetar-patriotik gjatë dhe pas çlirimi të Kosovës, apo edhe më keq edhe ish bashkëpunëtorë kolobracionistë të ish pushtuesit serbo sllav,  dhe bijtë dhe bijat nipërit mbesat dhëndurët  e këtyre  ish shqipfolsave, si ish polic  prokurorë gjykatës-sigurimsa të UDB-së së ish krahinës autonome të  Kosmetit Kosovo Metohija etj.

Pra konkretisht të jugo-nostalgjikve mbetjeve shqipfolëse të pushtuesit në Kosovën e pas çlirimit, që si të tillë kanë qenë të përkrahur të përkëdhelur privilegjuar graduar nga ish pushtuesi serbo sllav, dhe pas  çlirimit të Kosovës nga UNMIK-EULEKSI proserb.

Lexues simpatizantë kontribuues votues  i nderuar  i Lëvizjes Vetëvendosje, siç edhe e dimë tashmë  ishte e pritshme jo ndonjë lloj befasie surprize e hidhur apo rrufe e ardhur nga qielli i kthjellët pa re bubullima, se ajo që pritej të ndodhte  eksplodonte  në Lëvizjen  Vetëvendosje  edhe ndodhi, paksa vonë, por një fjalë e urtë popullore decitivisht thotë: “Më mirë vonë se sa Kurrë”, sepse pikërisht ata persona individ grupacione që ishin injektuar instaluar si servil shushuja  më mision qëllime të caktuara për ta shkatërruar, apo  privatizuar  marrë kalanë nga brenda të lëvizjes Vetëvendosje, edhe ndodhi tashmë sepse pikërisht këto marioneta metaztazë  kancerogjene shkatërrimtare  e bënë implementuan kronologjikisht diversionin  e tyre, dhe nga votuesit 24-karat atdhetarë të vetëvendosjes i morën  grabitën mandatet e deputetit si me Bingo Llotari, dhe pasi nuk e eliminuan shkatërruan Vetëvendosjen dhe themeluesin  liderin e sajë shpirtëror Albin Kurtin, u ndan krijuan fraksion parti të tyre të identifikuar pagëzuar  si: “Social Demokrate”, pra u kthyen në identitetin e tyre jugonostalgjik nga ku e kanë prejardhjen vendorigjinën e tyre fillestare  embrionale shpirtërore, dhe na u rikthyen në ferrën gëmushën e tyre, identik si Iriqi Gjembaçi, që herë do kudo sa do ta qytetërosh emanciposh kulturosh, ai prapëseprapë do të rikthehet ne  vend-origjinën e tij fillestare, dhe këtë e ka vërtetuar edhe natyra shkenca tashmë, sepse specie të tilla si nga bota shtazore njerëzore janë të papërmisueshme reabilitushëm.

Dhe më në fund fatmirësisht “sipas fjalës së urtë se mbas breshrit vjen shiu pas shiut del ngroh rrezaton drita –Diellit”, Lëvizja Vetëvendosje e pati dhe vazhdon  ta  ketë  shansin mundësinë e fundit ”që mos të  neglizhojë  injorojë bëjë më ato  gabime siç edhe i ka bërë në të kaluarën nga naiviteti kavaljerlliku  sinqeriteti i tepërt, ”sepse një  fjalë citat thënie filozofike decitivisht thotë, se naiviteti sinqeriteti i tepërt  në të shumtën e rasteve ka qenë dhe është Virtyt i Budallait-apo i tradhtarit, që na luan rolin melodinë simfoninë e të sinqertit, pra budallait për të kamufluar  amnistuar mbuluar paaftësinë ndoshta, apo për të arsyetuar amnistuare  këto gabime të pafalshme të pamistushme” dhe që më në fund njëherë e përgjithmonë Lëvizja Vetëvendosje, Lëvizje tek e cila të gjithë  atdhetarët patriotët 24 karat shqiptarë kishin shpresuar besuar, së ajo më pozitivja  që i kishte ndodhur popullit shqiptarë të Kosovës  që nga pas çlirimi  i sajë , ishte pikërisht edhe  lindja  themelimi i Vetëvendosjes, Lëvizje  tek e cila  kishin varur shpresat, se nga krejt këto parti katrahura kancerogjene shkatërrimtare për procese e pas luftës nëpër të cilat po kalonte Kosova, vetëm kjo  ishte alternativa  si parti e pakorruptuar  e pashantazhushme që do mbronte në mënyrë fanatike   çështjen kauzën e Kosovës shqiptarë, do të ndërpriste procesin e asimilimit shkomtarizimit  deshqiptarizimit  të Kosovës, pra me ardhjen në pushtet të  Lëvizjes Vetëvendosje do të punohej në unifikimin njësimin – bashkërendimin  në të gjitha sferat shtetërore të dy shteteve, dhe investimi përkushtimi i energjive nuk do të ishte  në investimin përkushtimin  krijimin e   Kombit artificial hibrid kosovar antishqiptarë, sikurse  janë përpjekur të gjitha partitë politike shqipfolëse  në Kosovën e pas- çlirimit si ato parti politike të spektrit pseudodjathtist pacifist vegjetarian, por edhe kundrejt këtyre partive të lindura në Kosovën e pas çlirimit parti të cilat  janë identifikuar reklamuar  si të lindura  pasardhëse  nga lufta e ish UÇK-së.

Dhe kjo popullatë  simpatizantë anëtarësi  votues 24 karat shqiptare atdhetar patriotik  të Kosovës e zhgënjyer  dekurajuar shfrytëzuar keqpërdorur mashtruar manipuluar  në ekstremitet  nga këto parti  pseudodjathtiste pacifiste vegjetarianë, por sidomos edhe nga këto partitë e lindura identifikuara me luftën e ish UÇK-së, u orientuan kontribuuan u bënë anëtarë simpatizantë të zellshëm  vetëmohues kontributdhënës  të Vetëvendosjes, ku disa nga kjo anëtarësi simpatizantë jo vetëm që u persekutuan përndoqën anatemuan, por disa edhe u vranë në këto protesta demonstrata nga policia proserbe e ish UNMIK-ut, EULEK-sit  konkretisht ”Mon Balajn  Arben Xheladini” por kemi edhe rastin flagrant më të fundit për vdekjen apo vrasjen e dyshimtë enigmatike në burgjet e Kosovës të ish aktivistit të ndjerë tashmë Astritit Deharit.

Dhe këtë përkushtim energji për të kontribuar fuqizuar  politikisht Lëvizjen Vetëvendosje  e bënin duke menduar shpresuar  se vetëm  kjo alternativë shpresdhënse  dritë në fund të tunelit  i kishte ngelur për të shpresuar  se vota e tyre nuk do të keqpërdorej  dhe të bënte deputet të parlamentit të Kosovës persona individ grupacione pa as një lloj kontributi patriotik atdhetarë në çlirimin pavarësinë e Kosovës, pra që  te filtrohet pastrohet njëherë e përgjithmonë (nga parazitet profiteret mosmirënjohësit te katapultuarit), ta ndaj shatin nga sheqeri, dhe profiteret uzurpatoret sabotuesit rrënuesit-shkatërrimtaret) e Vetëvendosjes t’i largojë  përjashtojë nga radhët e sajë (sabotues të cilët fatmirësisht me pseudo-dorëhiqet e tyre vetëperjashtuse  që i bënë  vetvetes së tyre, dhe krijuan fraksionin e partinë e tyre e dekonspiruan ja hoqën maskën vetvetes dhe misionit të  tyre sabotator kancerogjen (një fjale e urte popullore thotë tek ne si komb shqiptare mos i pyet se te tregojnë vete!).

Dhe ish ajo bërthamë kryesi udhëheqëse themeluese  fillestare e Lëvizjes Vetëvendosje, nuk duhet të ishte aq naive e sinqertë, që të pranonte në hierarkinë udhëheqëse të Vetëvendosjes  persona individ, pa i verifikuar filtruar  sa i përket për të kaluarën kronologjinë e paraardhësve të vend-origjinës  së tyre, sepse dihej  së jo vetëm partitë rivale të Vetëvendosjes, do të dërgonin instalonin emisarët marionetat e tyre në Lëvizjen Vetëvendosje, për ta shkatërruar futur përçarjen  me qëllim që Vetëvendosja mos të fuqizohej bëhej faktor për të fituar zgjedhjet në shumicë parlamentarë për të udhëhequr  qeverisur Kosovën, por ish ajo kryesi  themelues e Vetëvendosjes, duhet ta dinte, se në  Vetëvendosje edhe shteti Serb do të dërgonte për t’i instaluar agjentët emisarët e vet, por edhe shtete të ndryshme ballkanike evropiane, patjetër që edhe këto shtete për qëllimet e tyre pozitive apo negative për të ndihmuar apo bllokuar stagnuar rritjen fuqizimin e Vetëvendosjes, do të dërgonin instalonin emisarët e tyre në Lëvizjen Vetëvendosje, prandaj  ish ajo kryesi  udhëheqëse e Vetëvendosjes nuk duhet të ishte aq naive tolerante kavalierë kundrejt këtyre  marionetave emisarëve të këtyre partive politike  të këtyre shteteve fqinje dhe perëndimore, pa i analizuar  filtruar testuar  pse kërkonin të aderonin instaloheshin në Vetëvendosje.

Por ajo që është e pakuptueshme deshifrueshme për anëtarësinë simpatizantët votuesit e Vetëvendosjes duhet të jetë dhe të kërkojnë llogari, sepse pikërisht të tillë marionetash emisarësh që kishin aderuar anëtarësuar në Vetëvendosje ”pa as një lloj kontributi” por vetëm për ta shkatërruar futur përçarjen, u kandiduan privilegjuan – favorizuan për tu zgjedhur deputet  pikërisht në Listën favorizues për kandidat për deputet  që e kishin të garantuar mandatin e deputetit, sepse u renditën nga Nr 1 deri në nr 30-të

Të cilët si qëllim mision të vetëm me aderimin instalimin në Lëvizjen Vetëvendosje  e kishin të përcaktuar  sipas direktivave sugjerimeve sponsorizimeve serbo-sllave, kishin si qëllim final për të eliminuar përjashtuar djegur politikisht themeluesin liderin shpirtëror të Vetëvendosjes Albin Kurtin. Po kush kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë në realitet këta sabotatore makarona të ziera pa personalitet fisnikëri konstrukt burrëror shqiptare! (Por parazit uzurpatorë grabitqare intrigant!) Që imagjinonin ëndërronin të merrnin kalanë nga brenda të Lëvizjes – Vetëvendosje! në realitet ishte e ditur  tashmë se këta të vetpërjashtuar demaskuar-dekonspiruar në misionin e tyre kancerogjen (Anti Albin-Vetëvendosje), janë pikërisht konglemerat specie parazitesh servilesh puthadorësh pa principe ideale! Ku pjesa me e madhe e tyre janë pikërisht bijtë dhe bijat pasardhësit e ish funksionarëve shqiofolsave (nga nomenklatura Rankonoviçiste Titiste Millosheviçiste!) Që në të kaluarën e tyre ”konkretisht paraardhësit e tyre” si të përkrahurit të privilegjuarit e ish pushtuesve! si nostalgjik shërbëtore shqipfolsa të pushtuesve serbosllav!) Ju kanë shërbyer me vetëmohim përkushtim pushtuesve okupatorëve serb! konkretisht këta vetë të përjashtua dekonspiruar për të shkatërruar Vetëvendosjen dhe eliminimin politik të Albin Kurtit! Janë pikërisht bijtë dhe bijat e ish gjykatësve ”direkt apo indirekt po të analizosh kronologjinë e tyre familjare farefisnore” prokurorëve udbashve policëve krahinore të Kosmetit policëve hetuesve krahinorë të  shqipfolsave!

Të cilët të kamufluar katapultuarë instaluar si Çimkat parazite në lëvizjen Vetëvendosje, me direktiva mision sabotues shkatërrimtarë përçarës në lëvizjen Vetëvendosje, për të shprehur antipatinë vrerin e tyre të zi  kundër ish çlirimtarëve patriotëve, sapo aderonin instaloheshin në Lëvizjen Vetëvendosje, e shfaqnin propagandonin dezinformonin duke vjellur zi e terr  vrer kundër ishe UÇK-së luftëtarëve udhëheqësve te saje, dhe këtë demonizim të luftës së ish UÇK-së e kanë bërë pikërisht këta konglemeratët e vetëpërjashtuar, sepse sa ishin në shoqatat shoqëritë civile portale gazeta  dhe në partin politike pacifiste të LDK-së  rrinin si lepuj kotele  urtë me bishtin ndër shalë, por sapo aderonin instaloheshin ne Vetëvendosje trimëroheshin bëheshin oratorë të zjarrtë  si gjelat knojsat pa pupla kundrejt ish komandantëve luftëtarëve të ish UÇK-së  patriotëve atdhetarëve, dhe e kishin bërë rutinë telenovelë tashmë, se nëse do të bëhesh i famshëm  deputet fikur publike, vetëm adero  inkuadrohu në Vetëvendosje shpif  vill  shpif dezinformo zi e terr kundër kategorive të UÇK-së, kundër  SHIKUT,  ”KËRKONIN TË THEMELONIN KOMISIONE HETIMORE PARLAMENTARE PËR VEPRIMTARIN E SHIKUT ” KREJT NË RREGULL ISHTE KJO KËRKESË E TYRE  KUNDREJT VEPRIMTARISË  TË KËTIJ SHIKUT TË PAS LUFTËS” POR INTERESANTJA KA QËN DHE VAZHDON TË JETË SE ASNJËHER TË VETME NË KËTO KËRKESAT BRITMAT  AKUZAT E TYRE , NUK DENONCUAN KËRKUAN  QË TË KRIJOHET NJË KOMISION HETIMORË PARLAMENTARË  KUNDREJT  VEPRIMTARISË AGJENTURORE TË UDB-SË  E CILA KA QËN E INSTALUAR DHE VAZHDON TË JETË  PREZENTE NË TË GJITHA INSTITUCIONET  QEVERISËSE TË KOSOVËS”.

Dhe  pikërisht këta të katapultuar që ishin më të zjarrtit në këto akuza kërkesa në prononcimet deklarimet e tyre, mandatin e deputetit e ke të garantuar,  nëse shpif  dezinformon zi e terr kundrejt këtyre partive të lindura identifikuara me luftën e ish UÇK-së. Dhe interesantja ka qenë dhe vazhdon të jetë, se aq shumë kanë shpifur dezinformuar demonizuar  zi e terr kundër  këtyre kategorive të UÇK-së, pikërisht  këta bijtë bijat nipërit mbesat dhëndrit e këtyre  shqipfolsave krahinorë, deri në atë pikë sa edhe  mediumet e shkruara elektronike televizive serbe  gazetaria e tyre publicistike   nuk  ka mundur të  shpif dezinformojë kriminalizojë luftën e ish UÇK-së, por si kopilë të djallëzuar  që kanë qenë, arsyetimet kamuflise të tyre  pse vjellin zi e terr kundër kategorive të ishë uçk-së  arsyetimi i tyre ishte se ne nuk po akuzojmë keriminalizojm luftën e ish UÇK-së, por individët komandantët profiterët e asaj lufte,  pra më së shumti kanë lehur kakarisur  këta halabak të katapultuarit më së shumti  kundër luftës së UÇK-së, këto mbetjet shqipfolse në Kosovën e pas çlirimit të cilët janë të instaluar  në të gjitha institucionet qeverisëse vendimmarrëse të Kosovës, por edhe portalet faqet e internetit televizionet gazetarin në Kosovën e pasçlirimit e  kanë në pronësi  pikërisht  këta shqipfolësit.

Dhe konkretisht a e meritonte mandatin e deputetit te fituar nga votuesit e Lëvizjes – Vetëvendosje Dukagjin Gorani! Apo ishe deputeti leshverdhë ne legjislaturën e kaluar nipi i serbeve i ashtuquajturi Ilir Deda, i cili  ka kalëruar lule më lule që nga pas çlirimi i Kosovës” si servil sahan lëpirës me intrigat servilitetin e tije pa as një lloj merite kontributi  si gjatë apo pas Çlirimin të Kosovës e ka mandatin e tij të dytë si deputet i parlamentit të Kosovës (Dhe interesantja është se si ish deputet i vetëvendosjes e  fitoi mandatin si  deputet me Bingo Llotarj nga votuesit 24 karat atdhetar shqiptare), apo Fisnik Ismaili a e meritonte mandatin e deputetit nga votuesit e Vetëvendosjes (Vetëm pse ky Fisoj na shpiku ndërtoj ne hekur NEËBORN dhe me Aiden ofenduese ne fjalorin e sajë të pisët vulgarë kundrejt liderit të Vetëvendosjes kur ai ndodhej  në burg, na paskan qenë disa dit  javë apo muaj në Koshare, Pashtrik, Tropojë, Kukës, Has  etj.,  si vullnetare te UÇK-se, respekt përulje për kontributin e tyre në radhët e ish UÇK-së! (por  ne si shqiptarë në tërësinë tonë gjeografike etnike  e dimë tashmë jemi mirë të informuar se në  radhët e  ish UÇK-së kanë qenë të pranishëm prezent fizikisht të uniformuarë ”anë kënd Kosovës” si vullnetare  në ish UÇK-të ”me misione edhe operativë  agjenture të  UDB-se serbosllave.

Dhe dihet botërisht se paraardhësit e  tyre pra baballarët nënat majkat e disave mbas çlirimit të Kosovës janë larguar vullnetarisht nga Kosovë Prishtina për në Serbi pas konvojeve policore ushtarake serbe ”sepse kishin qenë bashkëpunëtorë kolobracionistë të ish pushtuesit serb”  sepse ishin të tmerruar ju kishte hyrë lepuri në bark nga pas-çlirimi i Kosovës , dhe  pas kapitullimit të Serbisë, pikërisht këta kolobracionis  tërhiqeshin për në serbi me policin ushtrinë genocidiste serbe, kurse disa nga baballarët e këtyre deputetëve të vetëpërjashtuar dekonspiruar nga Lëvizja Vetëvendosje sipas dëshmive deklaratave denoncimeve akuzave  të disave ish të burgosurve politik , pra pikërisht baballarët nënat majkat   baballëkët  e tyre si ish prokurorë, gjykatës, spiunë, dëshmitarë vullnetarë kanë  qenë dëshmitarë kryesorë  të policisë, hetuesisë, prokurorisë gjyqësisë serbe në dënimin me burg te të shumë e shumë patriotëve atdhetarëve shqiptarë të Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, Luginës së Preshevës.

Po konkretisht pse i nderuari Albin Kurti dhe si kryesi themelues udhëheqës fillestare e” LËVIZJES VETËVENDOSJE” pse  duhet  të propozonte  kandidonte  pikërisht Visar Ymerin si  kryetar lider të Vetëvendosjes, dhe tezakun e tij në një mandat të dytë Shpend Ahmetin për kryetarë të Prishtinës, me ç’kontribut patriotik atdhetare na e meritonin postin e kryetarit te Vetëvendosjes Visaroj, apo Shpendoj i cili kur patë krijuar kandiduar me partinë e tij   melankolike-simfonike të identifikuar certifikuar si ”Fryma e Re”, jo vetëm që nuk e kaloj pragun zgjedhor, por nga analizat pas zgjedhore që ju bën i binte të lije të kuptoje  që pikërisht atë parti dhe themeluesit precedentët kandidatët e tyre për deputet nuk i kishin votuar as familjarët e  farefisi i ngushtë i  tyre.

Por me aderimin  katapultimin instalimin  e tyre në Vetëvendosje ju ra shiu në kallamoq,  e gjetën gati gaga dhe i morën votat e votuesve 24 karat shqiptarë të vetëvendosjes, ku pjesa më e madhe e baballarëve të tyre këta vetë personalisht gjatë luftës për çlirimin e Kosovës kanë  shëtitur eksploruar punuar pasuruar në kafiterit buzugjet e Londrës, dhe masakrat luftën për çlirimin e Kosovës nuk e  kanë parë s’ju ka interesuar  se kanë parë të arsyeshme ndoshta edhe lajmet nuk i shikonin përcillnin që mos t’ja prishnin disponimin taraqillekun komoditetin vetvetes  se çfarë po ndoshta në Kosovë, kurse Albin Kurti ju printe demonstratave studentore, por ishte edhe përfaqësues politik i UÇK-së në Prishtinë me Adem Demaçin ishte edhe  i burgosur politik ”gjatë luftës së Kosovës” në burgjet kazermat serbe.

Dhe  këta  vetë të përjashtuar e shumë konglemerat sabotatore intrigant profiter te pafytyrë dhe si mosmirënjohës që janë, na dilnin deklaronin në intervistat prononcimet e tyre  në kërkesat apetitet (me pafytyrësinë tipike te tyre) me deklaratat e tyre tendencioze serbosllave se Albin Kurti nuk duhet te rikandidojë që të rizgjidhet si kryetar i Lëvizjes Vetëvendosjes! Ky  ka qenë dhe është realiteti sipërfaqësor me sabotatoret parazitet të katapultuarit vetëperjashtuar Fatmirësisht nga Lëvizja Vetëvendosje, shtrohet lind pyetja, a janë larguar shporrur- dekonspiruar  të gjithë këto çimka që u instaluan me qëllime misione të caktuara për të shkatërruar shpërbërë Lëvizjen Vetëvendosje, këtë fakt realitet  e kanë për detyrë dhe obligative kundrejt elektoratit votuesve simpatizantëve të tyre  që  pikërisht konkretisht themeluesit kjo kryesi e tanishme e rizgjedhur t’ju bëjë filtrimin ADN-në të gjithëve këtyre të katapultuarve instaluarve më mision të caktuar  shkatërrimtar të Lëvizjes Vetëvendosje, që në zgjedhjet e ardhshme mos të ndodhin më këto tradhtia poshtërsia kundrejt votuesve të Vetëvendosjes, që votat e tyre të ribëjnë përsëri  deputet të parlamentit të Kosovës  bijtë dhe bijat nipërit mbesat e ish të përkëledhurve privilegjuarve të ish pushtuesve serbo sllav.

Sepse është ditur që në start inkuadrimi instalimi i këtyre të vetë-përjashtuarve nga Lëvizja Vetëvendosje, sepse ata nuk kishin ardhur të kontribuonin forconin  Vetëvendosjen  përkundrazi misioni i tyre ka qenë krejt i kundërt, Votuesit 24 karat të Vetëvendosjes  kanë shumë e shumë arsye të jenë të zhgënjyer keqpërdorur tradhtuar  manipuluar  pikërisht nga këta themelues  të Lëvizjes Vetëvendosje, pikërisht edhe nga ish të burgosur politik, ish luftëtarë të ish UÇK-së që kanë themeluar aderuar kontribuar më mish e me shpirt  në forcimin  rritjen e elektoratit votues  për Vetëvendosjen, sepse  nuk duhet të kishin pranuar toleruar që në listat  e zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën  në zgjedhjet e kaluara , nuk duhet të kishin pranuar lejuar që në listën nga Nr 1 deri në 30-40-të të kandidonin merrnin mandatin e deputetit si në bingo lotari, pikërisht këta persona individ të katapultuar pa as një lloj kontributi në themelimin fuqizimin e Vetëvendosjes  por kishin bërë  investuar punuar të kundrën me aderimin instalimin e tyre në Vetëvendosje.

Dhe si votues simpatizant anëtarësi e Vetëvendosjes, nuk mund t’i falim amnistojmë tolerojnë  ne vazhdimësi përjetësi  këtë sinqeritet naivitet të tepërt të pakuptueshëm nga anëtarësia votuesit  e Vetëvendosjes, për faktin e thjeshtë, se Lëvizja Vetëvendosje në këto zgjedhjet parlamentare të fundit që u mbajtën kandidoj më 120 kandidat, por qesharakja satirikja e paimagjinueshmja   ishte se pikërisht ish të burgosurit politik ish luftëtarë të ish UÇK-së që kishin kontribuar në Vetëvendosje, i kishin kandiduar në listën emërore  në renditjen pas nëmurave 50-70, 120-të, ku dihej qe kjo lloj renditje ironike satirike tallëse  ishte skualifikuse ironizuese penalizuse  që në start për këta ishte të burgosur politik ish luftëtarë të ish UÇK-së, kurse pikërisht këta bijtë dhe bijat e këtyre ish funksionarëve  të kosmetit të cilët kishin aderuar në Vetëvendosje, i renditen në listën privilegjues përkledhës -fillestare  emërore për deputet,  nga numri 1-deri në nr 30-35-së, që e kishin të garantuar zgjedhjen si deputet, pra këta u bën deputet ”si me bingo lotari” jo për ndonjë kontribut të tyre kombëtarë atdhetarë, apo  me votat  e simpatizantëve  familjes farefisit  shoqërisë së tyre, por ata si  deputet të kuvendit të Kosovës  i bëri pikërisht votat e ish këtyre familjarëve te të burgosurve politik votat e ish familjarëve të ish këtyre familjarëve bashkëluftëtarëve të tyre që kishin aderuar kandiduar në Vetëvendosje, pra kjo kryesi e rizgjedhur pas  dezertimit dekonspirimit vetë-largimit vullnetarë  largimit të atyre grabitsave të mandateve të votuesve  24 karat shqiptarë të Vetëvendosjes, kjo si kryesi anëtarësi e tanishme e Vetëvendosjes  të reflektojë me votuesit anëtarësinë e sajë sepse kanë shansin mundësinë  e fundit  që të reflektojnë dhe  sinqeritet-naivitete kavaljerlliqe-gomarllëqe eksperimente  të kësaj natyre  mos të ndodhin në zgjedhjet e radhës kur do mund të mbahen.

Ajo  që ka qenë dhe vazhdon  është interesante nga këta pseudo ish lider deputet të zgjedhur fatkeqësisht të votuar nga anëtarësia votuesit e Vetëvendosjes që në realitet dihej tashmë (që në start inkuadrimin në radhët e Vetëvendosjes!) se këta pseudo-shokët e idealit profiteret parazitet ëndërruan imagjinuan shpresuan se ja futën e dogjën izoluan eliminuan asgjësuan politikisht liderin themeluesin udhëheqësin shpirtërorë të Vetëvendosjes Albin Kurtin!

Por  këtyre paraziteve profiterve si bijë dhe bija trashëgimtare të ish funksionarëve shqipfolsave  ”Me Puçin”e tyre ju hasi sharra ne Gozhdë (dhe në realitet ja futën vetvetes së tyre ! s’ju ngeli rruge alternativ tjetër, por të vetë-përjashtoheshin eliminoheshin nga Vetëvendosja duke mashtruar ëndërruar imagjinuar vetveten të gjorët parazitet se me pseudo-heqet e tyre simpatizantët anëtarësia votuesit e Vetëvendosjes do t’i mbështesnin këta hiena çakej Verbërisht! le ta provojnë vetveten këta parazit te vetë-përjashtuar që  krijuan si  fraksion parti te tyre, dhe a do mund te votohen bëhen deputet më të parlamentit te Kosovës (një fjalë e urtë popullore thotë Ikën ato vite kur hanin Simite), Kurë të bëjë shelja rrush, atëherë edhe këta parazit sabotatore mos-mirënjohës kanë për tu votuar ber përsëri deputet në parlament.

Dhe si përfundim ajo që është më pozitivja  shpresëdhënësja ”Lëvizja-Vetëvendosje” po i kthehet normalitetit (dhe po pastrohet filtrohet dizifektohet nga parazitet mosmirënjohësit të  katapultuarit sabotuesit intrigantët, por  në Lëvizjen  Vetëvendosje, mund të ketë akoma çimka parazit metaztazë kancerogjene të instaluar  me mision shkatërrimtarë në hierarkinë  komanduese organizative të Vetëvendosjes, prandaj duhet  që t’ju bëjnë ADN-në ti identifikojnë filtrojnë  këto çimka dhe t’i përjashtojnë) dhe pikërisht këta të katapultuar  për momentin urdhrat nga padronet e tyre  duhet t’i kenë që të bien në gjumë letargjik të përshtaten  servilosen  që mos të  zbulohen dekonspirohen, por të vazhdojnë misionin e tyre  shkatërrimtarë  në Vetëvendosje më e rizgjedhjen rikthimin e themeluesit liderit shpirtëror si kryetare i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti!

Kurse si parazitet sabot-atoret dezertoret mosmirënjohësit të katapultuarit të vetë-përjashtuar fatmirësisht  që kishin si qëllim të privatizonin (merrnin kalanë e Vetëvendosjes nga brenda!) apo ta shkatërronin Vetëvendosjen te fusnin përçarjen të eliminonin digjnin politikisht liderin shpirtëror themeluesin e Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurtin, dhe këtë poshtërsi këta hiena çakej të instaluar në Vetëvendosje më mision të caktuar nga padronet e tyre, nuk e bënin rastësisht aksidentalisht, por me shkatërrimin zhbërjen e Lëvizjes Vetëvendosje  qëllimi i final i qeverisë serbe dhe i kastës politike të korruptuar shantazhuar e instaluar në Kosovën e pas çlirimit, mesazhi do të ishte për popullin e Kosovës që t’ju vriste ëndrrën shpresën, se nuk keni as një lloj shprese alternative tjetër për të votuar shporrur larguar  mbetjet shqipfolëse nga pushteti qeverisës kriminal antishqiptarë që është instaluar në çdo shtyllë pore të jetës qeverisëse në Kosovë, ligji dhe maliqi  do të jemi përjetësisht vetëm ne që kemi miratimin pëlqimin aprovimin bekimin nga Beogradi, dhe nga shtetet evropiane mike të Serbisë.

Por këta parazit sabotator nuk ja arritën qëllimit të tyre, lideri i Vetëvendosjes pavarësisht pabesisë poshtërsisë që u munduan me intrigat e tyre t’ja bëjnë i fali amnistoj, dhe ju beri thirrje që të vazhdojnë të jenë deputetë të Vetëvendosjes, por edhe të kandidonin për lider te Vetëvendosjes të marrin pjese ne votime, dhe te vazhdojnë të jenë  në Vetëvendosje (por këta kishin mision orientim pikësynim krejt tjetër më aderimin kapitullimin instalimin në Vetëvendosje.

Dhe qëllimi final i këti fraksioni dezerterësh  të shkëputur  grabitës  të këtyre mandate deputetësh nga votusit 24-tër karat patriot atdhetarë shqiptarë   të  Vetvendosjes , mbasi dështuan u dekonspiruan  ta mernin  privatizonin uzurponin kalanë  nga brenda  të Lëvizjes Vetvendosje përjashtonin   eleminonin izolonin politikisht   liderin e Vetvendosjes , me krijimin e partisë  së tyre Socjal Demokrate , përkushtimi orjentimi  i tyre tashmë  është që ti marin primatin Lëvizjes Vetvendosje si parti levizje e qëndrës së majtë në kosov , dhe po të shohim analizojm kronologjikisht  veprimet e tyre që nga largimi dezertimi nga Vetvendosja dhe krijimin e PSD-së  , ata me insjativat reagimet  depatet e tyre parlamentare po imitojn” identik si vëllezër binjak siemezë jo vetëm në prononcime  deklarime reagime por edhe në veshje ecje ”  konkurojn aktrojn si kllouna cirku  në këto prononcime deklarime reagime insjativa debate të tyre parlamentare, identik sikurse vepronte dikurë Lëvizja  Vetvendosje , konkretisht nuk po shkojm shumë larg në kohë , porë  rasti më i fundit ku Visar Ymeroj  si kryetarë i PSD-së,  kërkoj debat parlamentarë që përë bizetimet me serbinë të debatohet  në kuvendin e kosovës , dhe qesharakja satirikja   e paimagjinushmja  në këtë  cirk telenovel satirike  që po vazhdojn të luajn me mjeshtri  melankolizëm këta dezerterët grabitsit e mandatëve të deputetve   të  konvertuar në Socjal Demokrat të Kosovës .

Ka qën dhe vazhdon të jetë se ata deputet të ngelur në Lëvizjen Vetvendosje  po vazhdojn me naivitetin sinqeritetin e tyre kundrejt  këtyre ishë bashkpartjakve të tyre , sepse në  çdo insjativë  përrall të tyre satirike  të këtyre vetpërjashtuarve këta deputetët e Vetvendosjes po ju bëhen paterica  servila , në lojrat e tyre ”TË CËRKUZIT ” që po vazhdojn ti luajn si Tomi me Xherrin me këta deputet të ” NGELUR ” sinqert naiv  në Vetvendosje , sepse Glauk Konjuca   paksa i revoltuar nervozuar në komunikim  ja ktheu  kryetarit të PSD-së se ,kjo do të jetë vota mbështetse e tyre e fundit si deputet të Vetvendosjes  për këtë insjativë  të PSD-së për debat parlamentarë   në raport me bizetimet me serbin se kush duhet ti mbajë  Presidenti Thaçi apo një grup negocjatorë i votuarë nga deputetët e kuvendit të kosovës.

Pra  fatkeqsish me sa po shihet kuptohet këta deputet të tanishëm të  ngelur  në Vetvendosje akoma nuk i kanë kuptuar intrigat djallzitë e këtyre ishbashkpartjakve tradhtarë profiterë  të larguarve nga Vetvendosja  , se pikërisht këta po imitojn aktrojn konkurojn që tju marin primatin  dhe ta izolojn eleminojn politikisht nga elektorati i sajë  Vetvendosjen, sepse kemi një kohë goxha të gjatë që reagime protesta  insjativa  për debate në parlament nga Lëvizja Vetvendosje  nuk kemi parë , por të tilla insjativa  po i ndërmarin pikërisht këta  Socjal Demokratët  dhe deputetët e Vetvendosjes  po ju bëhen Paterica trampolina   të PSD-së , Të vetmen gjë që spo guxojnë të   testojn vetveten elektoratin  e tyre  se sa e kanë në numur simpatizantët antarsinë votusit e tyre , konkretisht  pra spo guxojn që ti bëjnë thirje për protesta demostrata   në rrug antarve simpatizantëve të tyre”ndoshta  në këtë pikë i kërkojn përsëri ndihmë përkrahje deputetve të Vetvendosjes , që nëse PSD-ja bën thirje për protesta demostrata  simpatizantët antarsija votusit e Vetvendosjes , të dalin në protestat  e thirura nga PSD-ja e Visaros  me të vetpërjashtuarit e tijë  ,  interesant pse spo  guxojn ta bëjn këta Socjal Demokratët , porë këta nuk guxojn ta bëjnë një gafë gabim të tillë sepse janë shumë të zgjuar intelegjent sepse janë vazhdimsi e stafetës majtiste kosovariste  të shokut druzhe Titos  , dihet  rezultati  i një testi të till , sepse as bashkëshortet fëmijët e tyre nuk do tu dalin në këto reagime  protesta të thirura nga këta Socjal demokratët Majtista të Kosovës .

Këta të vetpërjashtuar nga Vetvendosja të konvertuar në Socjal Demokrat , është mëse e vërtet realiste  që vendorigjinën e tyre nga parardhsit baballarët nënat e tyre  si idologji e kanë pasur majtiste , sepse  gjyshrit baballarët nënat e tyre kanë qënë majtisto Titist kosovarë , dhë është mese normale që ata ta ndien identifikojn  mburren  krijojn fraksione parti majtiste për ta  mbajtur sa më lart stafetën e shokut druzhe Titos ,mirpo majtizmi i tyre për shqiptarët e kosovës nuk është pozitiv i shëndetshëm për proçeset që po kalon kosova , sepse këta lloj majtistsh titist  kosovarë orjentimin nuk e kanë nga mos deshqiptyarizimi i kosovës , por qëllimi përkushtimi i tyrë është në krijimin fuqizimin e kombit hibrit kosovar antishqiptarë , dhe këta pikë busull orjentuse nuk kanë Tiranën por Beogradin Moskën ,Kinën ,

Kurse  majtizmin me të cilin identifikohet Lëvizja Vetvendosje  është pozitiv i shëndetshëm i domosdoshëm  për shqiptarët e Kosovës , sepse qëllimi përkushtimi orjentimi  i tyre majtist që e kanë si idologji , nuk është krijimi shpenzimi i energjive në krijimin e kombit hibrid artificjal antishqiptarë Komb Kosovarë ,përkushtimi  orjentimi i tyre ka qënë  gjithmonë nga kryëqendra  e kryeqytetit të kombit shqiptarë Tirana , jo beogradi Moska apo kina ,dhe për këto arsye  këta deputetë të ngelur në Lëvizjen Vetvendosje duhet të jenë Vigjilent mos të manipulohen mashtrohen nga këta ish bashkpartjakët e tyre majtist Titist , mos të jenë më naiv të sinqert me ata dhe tju behen Paterica , në insjativat e tyre imituse konkurente  kundrejt  Lëvizjes Vetvendosje , pra mos ta demtojm më me apo pa vetëdije  partin e tyre  Lëvizjen Vetvendosje.

Sepse nëse  kjo kryesi e rizgjedhur e Lëvizjes Vetvendosje  pasë dezertimit  të atyre vetëpërjashtuarve nuk reflekton kundrejt antarsisë votusve simpatizantëve të sajë  ”kundrejt pabesisë tradhtisë që ju bënë” dhe kundrejt tyre vazhdojnë me  të njëjtën telenovel simfoni sinqeritet naivitet kavaljerllik amistim  siku ska ndodhur asgjë,porë vazhdojnë të komunikojnë të jenë infuzion Pateric mbështetse e atyre dezerterve  grabitsave të mandatëve të deputetve të Vetvendosjes , të identifikuarë çertifikuarë si PSD-ja .Pra nëse vazhdojnë  në këtë linjë të tanishme  sinqeriteti kavaljerlleku kundrejt tyre, jo vetëm që antarsija simpatizantët votusit e Vetvendosjes  do të zhgëjehen dekurajohen largohen nga Lëizja Vetvendosje ,porë ka për tju kënduarë edhe ajo kënga teksi refreni simfonija , e disa këngëtarve bilbilave të pamoralshëve pa principe – kurvarë halabak parazit  , identik si në një fshat të Turqisë Otomane aziatike , ku konkretisht njëporsa të martuari bashkfshatari të tyre e uronin  përgëzonin lavdronin  i këndonin  për çdo natë në oborrin shtëpinë e tijë.

Dhe teksi refreni kënga që i këndonin këta Bilbilej-Kurvarë  Taipit ” ishte ”Ka marë Taipi Nuse Të Re,- Edhe Për vete,- Por Edhe Për Ne.”

Dhe pasi u dekonspiruan,”këta Bilbilejt e vetpërjashtuar”- sepse nuk ju ngeli rrugë alternativ tjetër, u vetë-përjashtuan, dhe u kthyen-rikthyen në vend-origjinën identitetin ADN-në e tyre nga ishin nisur. (e patën një ofertë mundësi që jua ofroj lideri historik i Vetëvendosjes që të pastronin rehabilitonin të kaluarën e stërgjyshërve gjyshërve baballarëve të tyre, por edhe të kaluarën e tyre ,që si të tillë kanë qenë të përkrahurit të privilegjuarit graduarit e ish pushtuesve okupatorëve serbosllavë të Kosovës, por nuk e analizuan vlerësuan shfrytëzuan një ofertë mundësi që jua vuri në dispozicion lideri i Vetëvendosjes dhe anëtarësia votuesit e kësaj lëvizje.

Për faktin arsyen argumentin e vetëm  të thjeshtë shume kuptimplotë e refuzuan dezertuan. Sepse një fjalë e urtë popullore tek ne si komb shqiptarë thotë decitivisht! (Se iriqin sado që ta qytetërosh arsimosh emanciposh! Iriqi gjembaçi! prapë se prapë ngelet Iriqë gjembaç! dhe ai herë-dokudo do rikthehet në identitet vend-origjinën  strofulkën ferrën gëmushen e tij!

Edhe këta sabotatorë dezertorë mosmirënjohës janë identik si iriqi gjembaçi! u rikthyen në vend-origjinën e tyre fillestare.

Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu ish vullnetarë në ish UÇK-së, nga ish komuna Hotolisht Rrethi qyteti Librazhd Shqipëri Londineze.

Kontrolloni gjithashtu

Ali Ahmeti në Kërçovë: Fronti na bashkon për fitoren më të madhe në histori

Ali Ahmeti në Kërçovë: Fronti na bashkon për fitoren më të madhe në histori

Fronti Europian stacionin e radhës e ka pasur qytetin e Kërçovës, ku para një numri …