Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
MIT
Fillimi / Lajmet / Dema: Universiteti i Prishtinës është shndërruar në bërthamën e shtet-formimit dhe shtet ndërtimit të Kosovës

Dema: Universiteti i Prishtinës është shndërruar në bërthamën e shtet-formimit dhe shtet ndërtimit të Kosovës

Gjatë shënimit të 50-vjetorit të themelimit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, sot u mbajt një ceremoni solemne në të cilën morën pjesë personalitete të shumta. Në fjalën para të pranishmëve, rektori i Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema tha se Universiteti i Prishtinës është shndërruar në bërthamën e shtet-formimit dhe shtet ndërtimit të Kosovës. Ai shtoi më tutje se zhvillimi i shtetit të Kosovës lidhet ngushtë me progresin e Universitetit të Prishtinës, e me këtë rast i bëri thirrje të gjithë shoqërisë që të kontribuojnë së bashku, në ngritjen e Universitetit të Prishtinës. Vlerësime të mëdha për rolin dhe kontributin shumë dimensional të Universitetit të Prishtinës u bënë edhe nga folës tjerë në këtë shënim jubilar. Në shënimin e 50 vjetorit të Universitetit të Prishtinës morën pjesë rektorë të universiteteve të ndryshme si nga Tirana, Mali i Zi, Bosnjë e Hercegovina, Sllovenia, Bullgaria, Gjermania e Shtetet e Bashkuara të Amerikës e rektor të universiteteve nga vende tjera.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti

Kurti: Reciprociteti buron nga parimi i barazisë

Zyrtarë të Qeverisë në detyrë të Kosovës, iu bënë një vizitë Doganave të Kosovës për ...