Docherty: I lumtur që forcat e Mbretërisë së Bashkuar po forcojnë KFOR-in në Kosovë

Ministri i Britanisë së Madhe për Çështje Evropiane, Leo Docherty, ka shfaqur gëzimin e tij për shtimin e trupave britaneze në Kosovë, që do të veprojnë në kuadër të KFOR-it. Ai ka përshëndetur vendimin e Ministrisë së Mbrojtjes së Britanisë së Madhe për ta transferuar komandën e një batalioni të ushtrisë britanike në NATO, në mënyrë që të mund të ofrojë mbështetje në Kosovë në rast se kërkohet. “Të kënaqur që forcat e Mbretërisë së Bashkuar po forcojnë KFOR-in në Kosovë, duke demonstruar përkushtimin tonë ndaj NATO-s dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor. Kërkojmë qetësi dhe de-përshkallëzim nga të gjitha anët. E vetmja rrugë e qëndrueshme drejt paqes në Kosovë është përmes dialogut”, ka shkruar ministri britanik Docherty, në një postim në platformën “X”, Leo Docherty.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e konsideron një degë të veten politike

Kryetari  i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e …